Recept Sarah's middagstips

VÄSTERBOTTENPAJ MED FETAOST OCH BROCCOLI.

9 juni, 2013

Här får ni recept på en av mina pajer. Jag älskar västerbottenost, feta och broccoli – detta är med andra ord en riktig favoritpaj! Det går lika bra att göra pajdegen med vanligt vetemjöl, själv tycker jag det blir godast med grahamsmjöl.

Ingredienser:
Pajdeg:
– 200g smör
– 4 dl grahamsmjöl
– 2 msk kallt vatten
– 1 krm salt

Fyllning:
– 4 ägg
– 4 dl mjölk
– 150g riven västerbottenost
– En påse små fina broccolibuketter (för ångkokning i micron)
– 150g äkta grekisk fetaost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Pajdeg – Blanda smör, mjöl, vatten och salt och nyp ihop till en pajdeg.
3. Vira in degen i lite plastfolie och låt paketet vila i kylen i ca 30min.
4. Tryck ut degen i en pajform (ca 24cm i diameter och med höga kanter) och nagga den med en gaffel.
5. Förgrädda skalet i ugnen ca 10min och låt svalna.
6. Blanda ägg och mjölk i en skål med hälften av västerbottenosten. Peppra efter smak.
7. Fördela fetaosten och broccolin över pajskalet och häll över ägg -och mjölkblandningen.
8. Toppa pajen med resten av den rivna osten och grädda i ugnen i ca 30minuter. När pajen börjar få fin färg kan du sänka värmen en aning, täcka över pajen med ugnsfolie och låta den stå kvar i ugnen en liten stund till så den blir färdig även i mitten.

Servera med en sallad med citron-olivolja :) smaklig måltid!

20130609-233445.jpg

You Might Also Like

No Comments

Kommentera