Illustrationer & Grafiskt

GRAFISK DESIGN: BRÖLLOPSINBJUDAN

23 februari, 2015

kort2

kort1

kort4

Här är en bröllopsinbjudan jag fick i uppdrag att göra för ett litet tag sedan. Kunden hade hittat ett format på kortet som de ville använda sig av, sedan var det min uppgift att utforma layouten, ta fram förslag på typsnitt, färgkoder, göra illustrationen samt sköta kontakten med tryckeriet. Till detta kort fick vi även specialbeställa en tryckstans för att det skulle få precis den formen och det måttet vi ville ha. (På den sista bilden har jag tagit bort namn, plats och datum om ni tycker det ser konstigt ut.)

Alla inbjudningarna förseglades med lack och sigill och fick adressen skriven på baksidan innan de packades i transparanta kuvert med ett frimärke på. Voilá! Vad tycks? :)

Resor

▶ ICELAND

16 februari, 2015

 

Okej! Här kommer den efterfrågade filmen från vår Islands-resa! Säg till om ni vill att jag lägger upp fler filmer. Res-filmer lär det hur som helst bli fler av. Ska bara ut och resa lite mer först :)

Vardag & Utflykter

ALLA HJÄRTANS DAG.

14 februari, 2015

DSC04266

DSC04275

DSC04285

DSC04270

Ikväll tog Archie med mig ut i skogen, mitt i mörkret, till en bastu vid en sjö. Det fanns ingen elektricitet i det lilla huset, så vi fick tända stormlyktor och elda för att få ljus och värme. Vi bastade i över en timma och det var både mysigt och lite läskigt att det var så mörkt och stilla vid sjön. Det var fint att vara ensamma och bara prata om allt och inget. Bara vi två. Dessutom var det helt stjärnklart och sådär krispigt i luften ikväll som jag älskar. Hoppas ni också haft en fin valentin. Puss&kram

Bröd & Söta saker Recept

CHOCOLATE CHIP COOKIES.

13 februari, 2015

DSC03718c

DSC03710b

DSC03695a

Detta är kanske världens bästa kakrecpet! Det går inte misslyckas och de blir sådär krispiga men sega och supergoda som cookies ska vara! Ett megasmart tips är forma degen som en rulle och förvara i frysen. Jag brukar lägga degen på ett bakplåtspapper och rullar den sedan till en avlång cylinder inuti pappret som jag sedan sätter påsklämmor på i varsin ände. På så sätt behöver jag inte göra kakor av hela degen på direkten! När det är dags för fika är det bara att ta fram rullen, skära så många skivor man behöver och hysta in i dem ugnen i 8-10 minuter. Nybakade kakor på momangen!

Ingredienser:
2 ägg
1 dl socker
4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200g smält smör
6 dl havregryn
300g mörk blockchoklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda ner farinsocker, socker och vaniljsocker och rör om tills det blir krämigt.
3. Vispa äggen lätt och blanda ner i sockerblandningen.
4. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål.
5. Tillsätt mjölblandningen till sockerblandningen och arbeta ihop till en kakdeg.
6. Hacka chokladen i grova bitar och blanda ner i kakdegen. Det kan vara lättast att knåda in chokladen för hand.
7. Täck ugnsplåtar med bakplåtspapper. Rulla små bollar av degen och lägg ut på plåtarna. Tryck till dom en gång med tummen så de blir platta (kakorna flyter ändå ut i ugnen så de behöver inte plattas till för mycket).
8. Grädda mitt i ugnen i ca 8-12 minuter beroende på hur stora kakorna är.

Illustrationer & Grafiskt

ALLA HJÄRTANS DAG ♥

8 februari, 2015

insta_kärlek

Nästa lördag är det Alla Hjärtans Dag och jag tänkte att ni som är så fina och läser bloggen skulle få 10% rabatt på alla kort i min webshop!

Detta vikta kortet passar extra fint att ge bort ihop med en blombukett eller ett litet paket till någon du tycker om! Finns både som litet kort och stort kort inkl. kuvert. Klicka här för att komma till webshopen och glöm inte ange rabattkoden KÄRLEK för att ta del av erbjudandet! Beställ senast tisdag för att vara säker på att få din leverans innan helgen. Erbjudandet gäller till och med nästa söndag 15/2-2015.