DIY Sarahs Dockskåp

BYGG EGNA DOCKSKÅPSMÖBLER – SPIS.

20 juli, 2015

sarahmacfie_dollhouse6

Nu när jag är såhär helt uppslukad i dockskåpsträsket så kommer jag ofta till slutsatsen att det är svårt att hitta möbler i den stil jag vill ha, samt att det är dyrt… En av mina roligaste sysselsättningar nu för tiden är att gå på loppisar och leta efter möbler eller små miniatyrsaker att inreda med. Men jag har även börjat gå in på butiker som Claes Olsson, Harald Nyborg, ÖB mfl för att kolla runt bland elprylar, skruvar och annat för att se om jag kan hitta någon smart man kan göra om och använda i skåpet. Det är både billigt och blir mycket roligare och personligare än att köpa alla möbler färdiga. Såhär gjorde jag en spis! Superenkelt dessutom.

sarahmacfie_dollhouse7

Underredet är en vit plåtburk från Balders Hage som man egentligen ska ha kvitton i.

sarahmacfie_dollhouse8

Plattorna, som egentligen är möbeltassar, hittade jag på ÖB och kunde direkt se framför mig hur de skulle bli perfekta små spisplattor! Finns säkert svarta sånna på massor av ställen. Det jag gillade med dessa var att de var lite fint mönstrade och att de inte var luddiga som de vanligaste brukar vara.

sarahmacfie_dollhouse9

Möbeltassarna fanns i två olika storlekar så den lilla varianten fick bli vreden.

sarahmacfie_dollhouse10

Jag är supernöjd med resultatet! Trots att det bara är en burk och 8st möbeltassar ser man direkt vad det föreställer. Spisen passar väldigt bra i storlek både i skåpet och ihop med kaninerna från Maileg som ska få bo i det när det är färdigt. (De har redan börjat flytta in så smått. Jag kan inte hålla mig riktigt.)

sarahmacfie_dollhouse11

Kaffekannan, skålen och kastrullen är loppisfynd. Det går att hitta jättemycket fina minatyrsaker på loppisar för bara några ynka kronor! Och det är ju en helt annan sak att ha dessa fina framme istället för nyproducerade i plast.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sven-Erik Anundi 28 juli, 2018 at 16:54

  Var kan man köpa små knoppar till dockskåpsmöbler?

  • Reply Sarah 29 juli, 2018 at 11:14

   Hej Sven-Erik! Åh jag vet inte riktigt. Jag har inte byggt några möbler där jag behövt knoppar. De på denna spisen är små små möbeltassar. Skulle det funka med små spik kanske?

   • Reply Sven-Erik Anundi 29 juli, 2018 at 11:33

    Tack för att du tog dig tid. Vad för sorts spikar tänker du på? Det verkar omöjligt att hitta knoppar trots att dockskåp och möbler fortfarande tillverkas.//Sven-Erik

 • Reply DOCKSKÅPET DEL 6 – DÖRRAR. – Sarah MacFie 1 oktober, 2017 at 12:39

  […] du gillade detta så hittar du fler inlägg om dockskåpet här! Dockskåpet del 5 – Kök. Bygg egna dockskåpsmöbler – Spis. Smygkik in i dockskåpet. Dockskåpet del 4 – Färg. Dockskåpet del 3 – Grund. […]

 • Kommentera