Barn DIY Stickat och Virkat

EN PURPURLILA POPCORNTRÖJA.

23 december, 2017

DSC06977

Nu är min tredje popcorntröja färdig!

DSC06987

Det blev en purpurlila i storlek 6-9 månader.

DSC06984

Har använt samma garn som till både den mintgröna popcorntröjan och den puderrosa popcorntröjan och även denna fick en liten polokrage även om det inte står med i originalmönstret.

DSC06985

Älskar kvalitén på detta garnet och hur fint och jämnt det blir när man stickar med det.

DSC06993

Mönstret är återigen Popcorn Genser och kommer från Paelas. Garnet jag stickat med är Debbie Bliss Rialto DK i färgen ”062 Mulberry”. Det är gjort av 100% merinoull med superwash behandling och är supermjukt och skönt. Inte ens den känsligaste lilla hud kommer tycka att denna ulltröjan skulle vara stickig! 

DSC07009

Här är den ihop med den mintgröna jag stickat till Ralph. Den purpurlila har hans kusin Carla fått i tidig julklapp nu. Tänker att de kommer vara urgulliga ihop i dessa två 

DSC07012

Undrar vad det är som gör att man gillar de där popcornen så himla mycket…

DSC07005

Hoppas ni fått lite inspiration till att börja sticka! Denna tröjan är faktiskt lättare än vad den ser ut. Den går ganska fort att göra och stickas i en del. Man behöver alltså inte sy ihop delarna sen. Superskönt! Den är ju uppenbarligen ganska rolig att sticka också. Jag har ju ändå orkat göra tre stycken! :) Och det blir säkert någon mer framöver… Kanske en vit.

Kram 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kicki Joelsson 27 augusti, 2020 at 10:49

  Jättefina!
  Om man ska sticka till en 1.5-åring, vilken storlek ska man sticka? Började sticka 1-3år, men tycker den blir liten. Tycket det är konstigt när man ska göra ökningen på ärmarna, hur gör man? Hur tolkar man increase one st on each side of the stitch marker aproxima every 2 cm. Då blir ju ärmen längre……

  • Reply Sarah 10 september, 2020 at 11:29

   Hej Kicki! :) Jag tror jag stickat den minsta till min kompis och den funkar typ från 6 månader. Min sons kusin har haft sin fram tills nu (dock kortare i ärmarna nu) och hon är 3 år Så de passar verkligen länge. Det är nog en bra storlek.

   Svårt att förklara ärmarna. Ärmen ska ju stickas runt på strumpstickor. Så lägg upp alla maskor och sticka ribben först. Sätt en markör mitt under ärmen så du vet var du ska öka sedan. Sedan när du stickat ribben och det är dags att öka så ökar du liksom en maska före markören och en maska efter markören så det varvet får två extra maskor. Alltså ökas ärmen på bredden och inte längden. Så stickar du vidare ca 2 cm innan du ökar igen. Vet inte om det var tydligt beskrivet eller inte… jag brukar kolla youtube och söka efter det jag vill göra så brukar det finnas bra filmer :)

  Kommentera