DIY Stickat och Virkat

DIY – VIRKADE LOVIKAVANTAR.

10 december, 2012

Håller på att virka vantar :) traditionellt sett är ju lovikavantar stickade, men jag gillar lite nytänk! Dom kommer bli himla fina, även om Archie tyckte att den första blev som ett stickigt, hårt rör! Haha! Ull är ull och jag virkar nog lite för hårt ;)

Lägger upp bilder och mönster när
dom är klara så ni kan göra egna (stenhårda) vantar!

20121210-214907.jpg

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Elinor 11 december, 2012 at 09:22

  Garntua som ligger på stora torget, bredvid Klockmaster – dom gillar jag bäst, jag vet inte vad du säger Sarah? ;)

  • Reply admin 11 december, 2012 at 11:38

   Ja den vid torget är bra men jag handlar på den vid hjärtats park också! :) beror nog på vilket märke man vill ha på garnet, för dom har lite olika leverantörer. Men sant, den vid torget brukar vara trevlig att handla hos :)

 • Reply Sofia 11 december, 2012 at 06:37

  Ahh!! Vilken supermysig blogg, med precis sådana saker som jag tycker om!! :) bor själv i alingsås, en fråga, vart går man och köper nystan, virk/stickor mm? Tacksam för svar :) (du kan svara här i samma inlägg så kokar jag in igen)

  • Reply admin 11 december, 2012 at 11:37

   Va kul att du gillar den! :) i Alingsås finns två garnbutiker, en vid stora torget som heter GarnTua och en som ligger vid hjärtats park som heter StickGalleriet. Båda har ett brett utbud av garner och du kan nog få tag i alla virknålar och stickor du behöver hos någon av dem :) personalen kan alltid hjälpa dig med vilka stickor/virknål och garn du behöver (det står även på etiketten vilken sticka som tillverkaren rekommenderar till just det garnet) Lovikagarn är en sån klassisk sak som du hittar i alla garnbutiker, just det jag använder köpte jag dock i Halmstad. Men älskade färgen! :) Om du har tid och tycker det är roligt kan du kika på olika secondhand-affärer i stan, det brukar alltid finnas begagnade stickor och virknålar som är minst lika bra som dom man köper nya! :) hoppas du fick svar på din fråga!

   • Reply Sofiahivall 11 december, 2012 at 14:55

    Okej grymt! Vet nog egentligen om det nu när du säger det men får kila in där så fort jag får tid då!! :) Fick massa tips av att läsa dina inlägg. Har virkat o stickat en del men aldrig gett mig på något projekt som blivit slutfört.. Skulle vilja sticka en kudde att ha i soffan! :) Hehe dags att gå all in kanske ;)
    Ha det fint!

  Kommentera