Illustrationer & Grafiskt

En vecka i en tunnel – klar med boken!

7 mars, 2014

Nu kliver jag ut ur tunneln. Helt färdig, med illustrationerna och omslaget under armen. Tre dagar före deadline dessutom! Det är fredag, solen skiner ute och jag känner mig bättre från förkylningen. Jag har jobbat med boken hela veckan, suttit inne i den här tunneln, varit megaförkyld-sjuk och knappt gått utanför dörren. Men så igår blev jag färdig med den sista illustrationen och skickade iväg allt till förlaget. Jag som alltid brukar gråta och slita mitt hår de sista timmarna innan en bok ska gå till tryck, för att jag alltid är ute i sista minuten. Vad hände denna gången? Lika många bilder, lika mycket tidsoptimist. Förra årets bästa julklapp från mamma och pappa hände! En ritplatta från Wacom. Min nya love med stort L. Jag förstår inte hur jag jobbade innan jag hade den. Långsammare antagligen. Jag trodde det skulle ta längre tid att komma in i tänket – rita på plattan men titta på skärmen – men det sa bara klick! :) alla borde ha en! Jag ritar fortfarande alla mina illustrationer till böckerna på papper med blyerts och svart tusch innan jag scannar in dem och färglägger dem digitalt. Det har jag gjort från början, men utan plattan. Jag gillar den ”handritade” känslan på linjer, med små darrningar och fel, som är svåra att fånga med den digitala ritplattan. Men att färglägga allt i datorn har sina fördelar! Det sparar mycket tid och framförallt går det att ändra om man skulle rita fel. För det gör jag! Ingen är perfekt. Det är iallafall väldigt bra att kunna hantera båda, till vissa uppdrag passar digitala illustrationer bättre och till andra blir papper och penna finast! :)

Idag är jag alltså ledig och lycklig! Men jag har allt lite kreativa planer kvar i mitt pennfack. Först ska jag rita ett födelsedags-print till en finfin vän som jag inte träffat på evigheter. En tavla får det bli! Jag har en liten pyssel-idé också… Så jag ska ner på stan och införskaffa lite material till detta senare. Får se om jag hinner med det ikväll, annars får ni se det i helgen! :)

20140307-105449.jpg
Ett enkelt portsätt på min nya love.

20140307-105533.jpg
Var tvungen att slänga med den här bilden också. På Akademibokhandeln i Alingsås ligger Allis Sprallis åker fort och Hemliga Klubben – Fallet med den skumma sabotören etta som bäst sålda böcker inom ålderskategorierna 0-6 år och 6-9 år! Fallet med den skumma sabotören är dessutom butikens bäst sålda bok under 2013 – inom alla kategorier!!! Så himla kul! Läs mer om det här. Och min lilla Allis ligger före Disney… ;)

You Might Also Like

No Comments

Kommentera