Illustrationer & Grafiskt

Illustrerar till ny barnbok

26 februari, 2014

Nu är det äntligen dags igen! Idag går jag in i den gamla hederliga göra-en-bok-tunneln och kommer inte ut på andra sidan förrän jag har 20 illustrationer och ett bokomslag med mig under armen. Dags för tredje boken om Vilda Våghals!

Nu var det 2 år sedan jag illustrerade till Vilda Våghals på nya äventyr. Det va den andra boken i serien om Vilda. Tänk 2 år… Hur mycket har inte hänt sedan dess? Jag vet knappt själv. Förutom att jag bland annat har startat företag och träffat mitt livs största kärlek… Bara. Det är ju inte så pjåkigt. Jag har antagligen förändrats väldigt mycket de senaste åren. Utan att ens märka det själv. Jag undrar hur illustrationerna påverkas det. Logiskt sett så borde känslan med tiden förändras i saker man gör, då man ofta skapar efter sina känslor. En teckning, tavla eller illustration blir en avspegling en själv, som fångades just i den stunden. På pappret. Undrar om det funkar så…? (What?! Va djup jag har blivit de senaste åren… Vad händer.) Hur som helst så ska det bli riktigt kul att hugga tag i pennan även denna gången och vi får väl se om ni känner igen Vilda, Simon, Felix och fröken Hirvislirv när boken är klar :)

MEN. Jag har fortfarande ingen kaffekokare.. Så åter igen har kokhett vatten runnit genom filter och pulver i en tratt och ner i min termos. Och i enlighet med mina rutiner så står kaffekoppen på sin plats till vänster om mig på skrivbordet (pennorna måste vara till höger – annars går det inte) och den mörka chokladen ligger brevid – redo att knapras upp.

All set. Nu kör vi.

Vilda
Bild från Vilda Våghals på nya äventyr

Vilda_Vaghals_pa_nya_aventyr

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mikaela 4 januari, 2015 at 20:59

  Har suttit och kollat igenom din kategori med illustrationer ett tag nu, är väldigt imponerad! Så mycket fina bilder! Men jag är lite nyfiken på, hur gick det till när du började få illustrationsuppdrag? Hur fick du t.ex. uppdrag med barnböcker? Ett av mina mål för i år är att få några illustrationsuppdrag! Jag har tecknat lite för min sektions tidning på universitet och lite porträttbeställningar och så, men jag behöver fortfarande ganska myycket övning…

  • Reply Sarah 8 januari, 2015 at 09:34

   Hej Mikaela! Va roligt att du gillar dem :) tack så mycket! Man kan aldrig bli färdiglärd när det gäller illustrationer och tecknande. Man lär sig hela tiden nya saker och utvecklar sin teknik varje dag. Jag började illustrera barnböcker tillsammans med min mamma som är barnboksförfattare. 2004 startade familjen ett eget bokförlag men det var först 2012 som jag tog det första barnboksuppdraget. Det underlättade för mig att komma in i branchen i och med att vi har ett eget förlag och jag har inte skickat in mitt portolio till något annat förlag. De illustrationsuppdrag jag får genereras via bloggen. Jag skulle rekommendera dig att mejla din portfolio till både förlag och till olika tidningar. Ifall du vill illustrera till en barnbok och inte har något att visa upp inom genren tycker jag du kan skapa en fiktiv barnbok för dig själv bara för att illustrera ett omslag till den. Då har du även en relevant del i ditt portfolio att visa upp för förlagen. Hoppas du känner att du fått svar på dina frågor. Lycka till med allt och vilken härlig blogg du har! Den ska jag in och läsa när jag är ledig i eftermiddag!

   • Reply Mikaela 9 januari, 2015 at 16:36

    Hej :) Tack för svar! Vad coolt att starta ett eget förlag! Och spännande väg till illustratör-yrket :) Tack så hemskt mycket för tips, steg ett blir då att välja ut bilder sätta ihop en ordentlig portolio. Jag hade aldrig en tanke på att illustrera barnböcker men det lockar mer och mer faktiskt, vi får se om det blir något av det! Åh, tack, vad kul att du gillar den! :)

  Kommentera