Hemma på Nygatan Inredning

HEMMAKONTORET.

30 maj, 2015

Hemmakontoret_3

Så här ser min arbetsplats ut i ettan hemma på Nygatan. Nu när vi bor två personer på 48kvm blir det ännu viktigare att försöka utnyttja varenda kvadratmeter till att skapa bra förvaring och smarta lösningar. Vi hade inte mycket utrymme till att få in ett skrivbord på och en vanlig skrivbordsskiva skulle ta för stor plats. Skrivbordsskivorna från IKEA har ett standarddjup på 60cm och så stort skrivbord behöver jag inte.

Hemmakontoret_4

Efter mycket funderande fram och tillbaka så slutade det med att jag beställde en toppskiva (48 cm djup) som reservdel till byrån MALM som jag sedan lade på två skrivbordsben LERBERG. För på andra sidan av skrivbordets skiljevägg, en måttbeställd MDF, står just en sådan byrå med 6 lådor. När båda toppskivorna är likadana känns det som om allt blev en stor och enhetlig möbel. Skrivbordet och byrån ihop fungerar även som en naturlig avskiljare mellan sovrumsdelen och köket.

hemmakontoret_6

Här sitter jag oftast kortare stunder och jobbar eftersom stolen inte är så där värst ergonomisk. (Men snygg – ellerhur?! ett av mina bästa loppisfynd!) Vid större och längre projekt sitter jag oftast på Memo Förlags kontor. Spetsen till min Wacom-penna har förresten varit trasig ett tag nu och jag förstår inte varför jag inte bara tagit tag i att köpa en ny. Den funkar fortfarande bra, men det är störande att den inte är mjuk och fin i toppen. Ska skriva en arg lapp och sätta upp på dörren så jag påminns varje dag och kanske skärper till mig och tar tag i det.

hemmakontoret_5

Idag sitter jag passande nog på Memo Förlags kontor och färglägger illustrationer till inlagan av en barnbok som ska släppas snart. Då får man hoppa in och jobba extra på lördagar. Ikväll blir det mysig middag med mina förlagskollegor som också jobbar för fullt med flera olika böcker idag. Alltså mamma och pappa!

Hoppas ni har en fin lördag ni också! :)

You Might Also Like

No Comments

Kommentera