Loppis och Vintage

Fredagsloppis

16 juli, 2014

IMG_1842

Såhär vaknade jag i fredags. Alltså att vakna utomhus i ljumna vindar och vara helt utvilad är en overkligt skön känsla. Här uppe på kusten finns det ju inte så mycket vilda djur som man behöver oroa sig för när man sover ute. Förutom myggen då. Men vi fick otroligt nog inte ett enda myggbett på hela natten. Det var nog för varmt. Hemma utanför Alingsås finns det mycket vildsvin som man kanske inte vill vakna upp med mitt i natten. Så det är nog ingenting att rekommendera om man inte har balkong.

IMG_1824

Johanna sov med ögonbindel eftersom det blev ljust redan kl 5, men jag hade inga problem med att sova till kl 9.00 trots att det var helt ljust. Josefine är lite mer bekväm av sig, så hon sov inomhus men var nöjd ändå.

IMG_1838

Sedan bar det av på loppis! Vi tog en tur till Logens Antik & Loppis. Jag åker till denna loppisen varje gång jag är uppe. Det är mer en antikhandel faktiskt och priserna ligger lite högre än på loppisar. Men ibland kan man hitta sina pärlor som är väl värda pengarna.

IMG_1829

Kanske ett fint gammalt dragspel?

IMG_1830

Eller en gammal grammofon.

IMG_1831

Trälådor alltså. Jag älskar mina gamla trälådor jag har hemma. Jag köpte mina för många år sedan, när de fortfarande var billiga och inte så poppis som de varit de senaste åren. Idag går det inte hitta en låda under 300kr. De är himla praktiska på det sättet att man kan inreda med dem på så många olika sätt.

IMG_1832

Jag gillade den här Jaffa-lådan som fortfarande hade kvar papp-etiketten!

 

IMG_1834

IMG_1835

Glasflaskor i olika storlekar och färger är himla fint att sätta ängsblommor i på en bänk, i fönstret eller till en sommardukning. Jag har redan ett gäng hemma som jag använder som vaser eller ljusstakar!

IMG_1836

Vikväggar. Hade den varit i lite bättre skick hade jag tagit den direkt. Men jag kände inte att jag har tid till att slipa och måla, så den här lämnade jag till någon annan händig person.

IMG_1837

Om jag hade haft större lägenhet eller ett hus hade jag definitivt inrett med en gammal cykel! Superfint att hänga kläder på i sovrummet eller att hänga upp på en vägg i t.ex. vardagsrummet.

IMG_1840

Jag gillar att den här loppisen har ett eget tema med noga utvalda saker. Gillar man stilen vet man att det finns något att fynda!

IMG_1883

Jag hittade ett gammalt Svensk-Engelskt lexikon i miniformat. Det har pärmar i skinn och sidorna håller på att falla ut. Perfekt. Kunde inte låta bli att köpa det. 40kr fick jag ge och det passade finfint under min lilla har-tavla i fönstret.

IMG_1885

Sedan hittade jag den här skålen! (den vänstra av dem). Den lilla skålen har jag köpt på en annan loppis för något år sedan och när jag hittade denna lite större var jag nästan helt säker på att den var från samma serie som den jag hade hemma. Det var på pricken en likadan! Så himla nöjd. Jag köper nästan alltid glasskålar när jag är på loppis. Det är perfekt på middagar, till efterrätter eller att servera tapas i. Och jag köper aldrig två likadana. Men eftersom denna var likadan men storleken större fick den följa med hem för 30 pix! Hela charmen är ju att alla skålar är olika. Det är samma sak med mina assietter som jag skrivit om här.

IMG_1886

You Might Also Like

No Comments

Kommentera