Recept Sarah's middagstips

MORMORS VEGETARISKA LASAGNE.

8 januari, 2013

Här kommer mitt favoritrecept som jag gör hur ofta som helst! Jag fick det av min mormor (världens bästa hemmakock!) när jag precis flyttat hemifrån. Man kan köpa andra grönsaker man gillar eller har hemma för att variera receptet. Jag gör min laktosfri, det blir minst lika gott! Lätt som en plätt – supergod middag för 6 personer klar på 30min! (eller en god middag och 5 smarriga matlådor)

Ingredienser:
½ Paket lasagneplattor

Örtröra:
1 burk keso
1 burk örtcremefresh
1 påse babyspenat eller bladspenat

Vegetarisk röra:
1 hackad lök
1 burk krossade tomater
1 hackad grön paprika
1 riven morot
¼ grönsaksbuljong tärning (eller fond)
Färsk basilika
Örtsalt

Garnering:
2 dl riven ost

Gör såhär:
1. Hacka löken, paprikan och riv moroten (använd en hushållsmixer om du har, sjukt smidigt)
2. Fräs först löken i en kastrull med lite smör.
3. När löken fått fin färg tillsätter du de andra ingredienserna till den vegetariska röran.
4. Låt koka ihop (ca 5-10min). Smaka av med salt och peppar.
5. Under tiden grönsakerna kokar ihop kan du blanda örtcremefresh, keso och lite örtsalt i en bunke.
6. Använd sedan en ungsfast form och täck botten med ett lager lasagneplattor.
7. Varva vartannat lager med örtröra och vartannat med den vegetariska röran mellan pastan. Sprid ut spenaten jämnt över de lager med örtröra. (Tunna och många lager blir godast!)
8. Avsluta med ett lager lasagneplattor överst och garnera med riven ost.
9. Mormor har lärt mig att man avslutningsvis kan hälla lite mjölk i kanterna på sin lasagn för att få den lite saftigare!

Grädda lasagnen på 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en sallad!
20130108-234003.jpg20130108-234030.jpg

20130108-234244.jpg

You Might Also Like

No Comments

Kommentera