Bröd & Söta saker Recept

RABARBERPAJ UTAN ÄGG, MJÖL OCH MJÖLK.

31 januari, 2015

DSC03748b

Det är inte alltid så lätt att baka allergivänliga kakor. I min familj har vi många allergier och när vi bakar måste ofta ingredienserna bytas ut i olika recept. Här kommer ett tips på en supergod bärpaj jag gjorde för ett tag sedan utan varken ägg, mjöl eller mjölk. Tål man inte soya går dessa ingredienser fint att byta ut mot liknande risprodukter.

Ingredienser:

2 msk krossade linfrön + 2 dl vatten
3 dl socker
3 dl Maizena majsstärkelse
½ dl potatismjöl
1 tsk FiberHusk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mjölk- och sojafritt margarin
1 dl soyagrädde
ca 4 dl rabarber
1/2 dl kokos till formen

Gör såhär:

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Koka upp vatten och krossade linfrön, låt koka 3-4 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna ca 5 minuter. Mät upp sockret i en skål och blanda ner linfrökoket. Låt stå ca 15 minuter.

2. Sikta ihop majsstärkelse, potatismjöl, FiberHusk, bakpulver och vaniljsocker i en egen bunke. Smält margarinet och låt det svalna lite. Smörj en form med avtagbar kant med olja eller margarin och bröa den med kokos.

3. Vispa socker och linfröavkok med elvisp så gott det går tills det blir fluffigt. Vispa därefter på låg hastighet ner Maizenablandningen, det smälta margarinet och soyagrädden tills det blir en slät smet.

4. Slå upp smeten i formen och fyll mitten med rabarberbitar, äpplen eller andra bär. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills kakan blivit fast, fått en gyllene färg och en knäckig yta.

Servera kakan med valfritt tillbehör. Jag serverade denna med soyaglass med vaniljsmak! Lycka till! :)

You Might Also Like

No Comments

Kommentera