Jorden Runt #162dayslater

THAILAND, KOH TAO, DEL 2

27 januari, 2016DAY 11 – Fredag 15 januari

Så här startade jag dagen. Jag skriver dagbok varje dag under resan. Man glömmer så fort vad man gjort och vad Archie sagt för kul under dagarna. Det känns skönt att kunna gå tillbaka och uppdatera sig ibland. Inte minst för att komma ihåg till denna bloggen. Jag försöker skriva så mycket jag kan, men det är inte alltid vi har wi-fi så det blir lite fördröjning ibland :)Idag är det andra dagen på min dykkurs. Vi valde att ta det på Scuba Junction för att de verkade seriösa och har små grupper. Max 4 pers per kurs. Det var antagligen något dyrare än de andra ställena, men bara marginellt. Vissa andra har typ 20 pers på sina kurser och jag förstår inte hur de kan hålla säkerheten med så stora grupper med nybörjare…

Min grupp bestod av mig, Alex och Danielle från England. De blev mina nya gulliga buddies!

Vi hade teori på förmiddagen och Archie åkte ut på ett dyk för sin refresh-kurs.

På eftermiddagen va det dags för första lektionen under vatten. Jag va egentligen inte orolig innan. Men så fort vi kom ner under ytan fick jag panik! Det va så jävla obehagligt och eftersom jag inte fattade hur jag inte skulle andas ut genom näsan läckte det in massa vatten i masken hela tiden. Fick hålla för näsan hela första lektionen. Om jag inte verkat töntig innan så blomstrade jag i alla fall nu. Dessutom blev jag superkissenödig och fick avbryta mellan övningarna för att gå upp och gå på toa. Av med hela utrustningen och vårdräkten medan de andra väntade i vattnet. Sedan grät jag i min ensamhet på toaletten. Mest för att dykning inte alls verkade kul och sen för att Archie skulle bli ledsen för att vi inte kommer kunna dyka på vår dykresa… Fuck. Om det va såhär det kändes på 1,5m hur skulle det då kännas på 15m?! Jag drog på mig vårdräkten igen och sa till mig själv ”MacFie. Det som inte dödar…” Nä det gjorde jag inte… Men jag gick i alla fall ut och fortsatte med de andra. Om andningen sa vår dykinstruktör Nathalie (för övrigt världens bästa instruktör) bara till mig att ”When you get it, you get it.” Och efter en stund så gick det! Det va fortfarande inte gött, men jag slutade i alla fall fylla masken med vatten…

Efteråt va jag helt slut och lite uppgiven. Jag pluggade medan jag väntade på att Archie skulle komma tillbaka. Sen berättade jag att ”Det va helt fruktansvärt.” Och han visste inte om han skulle skratta eller gråta…

På kvällen gick vi ut och åt på Sou Chili. Omysig restaurang men med väldigt god och prisvärd thaimat. Sen såg vi en 30cm gecko utanför vår dörr ♡

• • • • • •
DAY 12 – Lördag 16 januari

Hurra hurra för Sarah idag! :) Idag fyller jag 26 år. Wiho. Min dykkurs började vid 9 och innan det gick jag och Archie och åt födelsedagsfrukost ihop. I present fick jag manikyr och pedikyr. Lyx. Alex, Danielle och jag åkte ut på våra två första dyk idag och var tillbaka först på eftermiddagen. Det blev Japanese Gardens och White Rock. I början på första dyket när vi precis börjat gå ner under ytan startade plötsligt en av båtarna och började flytta på sig. Det enda problemet var att den fortfarande var förtöjd i vår dykbåt som den drog med sig. Det resulterade i att vi höll på att bli överkörda och vår instruktör Nat tog tag i våra fenor och drog ner oss på djupt vatten supersnabbt. Öronen sprängdes typ. Resten av dyket gick dock okej. Hennes kapten fick en lågmäld utskällning trots att det nog inte var hans fel. Hon är hård men rättvis känns det som. Och väldigt noga med säkerheten. Vilket är bra.

Sammanfattningsvis gick det okej idag även om jag hade problem att tryckutjämna på sista dyket och fick avbryta… Alltid är det något som ska krångla.

Archie sov och läste bok på rummet typ hela dagen.

På kvällen gick vi ut och spelade biljard och tog en drink med Alex och Danielle. Först nu fick kameran följa med.

 

Tjejerna vann. Såklart.

Sedan gick jag och Archie till Barracuda där han hade bokat bord. Gulligt av honom tyckte jag :) Sedan promenerade vi förbi stranden på vägen hem och pratade om livet.

En alldeles fin och händelserik födelsedag :)

• • • • • •

DAY 13 – Söndag 17 januari

Idag fick vi förmiddagen ledig och skulle inte ut och dyka förrän efter lunch. Då åkte vi till Japanese Gardens igen och idag va Archie med på samma båt! Fast han va i en annan grupp för ett fundive medan jag hade ”lektionsdyk” med Nat ihop med Danielle och Alex.

Vi va lite oroliga efter incidenten med båtarna dagen innan, men så fort vi kommit ner under utan fick vi se vår första sköldpadda och då glömde vi allt annat! :)

Fräscha.

Dagens andra dyk blev på Twin Peaks och där såg vi både muränor och små Nemos (vet att de inte heter så på riktigt). På alla dessa dyken i Open Water Diver-kursen ingår flera olika övningar som vi måste utföra under vattnet och nere på bottnen. Bland annat att avlägsna vår ”regulator” med syre (vet inte vad det heter på svenska) och sedan hitta den igen. Eller att fylla masken med vatten och sedan tömma ut det igen, sen ta av sig masken på 12m djup. Flera övningar handlade också om att hitta balans i vattnet. Osv.

 


På kvällen var vi båda två väldigt trötta. Vi gick och handlade frukost och åt på en modern restaurang som hette Kusto. När man ätit thaimat länge satt det inte fel med en riktigt saftig burgare :) En av de godaste jag ätit tror jag.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ingemar 28 januari, 2016 at 19:18

  Hej Sarah och Archie, Vi följer era dykäventyr (Sarahs) med spänning. Var rädda om er. Skönt att höra att säkerheten är hög.
  Kram på er, Ingemar

  • Reply Sarah 29 januari, 2016 at 00:50

   Vad roligt att ni följer med oss på resan :) vi känner oss mycket närmare hemma när vi vet att ni är med oss! Hur är allt hemma i Trollhättan? Kramar från oss båda ♡

  Kommentera