Vardag & Utflykter

HELGEN.

22 mars, 2015

DSC04634

I helgen har vi bott hemma hos Archies föräldrar på landet och varit hundvakter. Även om det bara är 15 minuter hemifrån har det känts som en liten miniweekend att inte bo hemma på två nätter. Jag slappnar av på ett helt annat sätt där ute. Jag var dessutom sjuk och hemma från jobbet både torsdag och fredag så det kändes extra skönt att få lämna lägenheten och komma bort lite.

DSC04650

På lördagen kände jag mig mycket piggare och då tog vi en tvåtimmars-utflykt med cyklarna så Inca skulle få springa av sig lite.

DSC04652

Det var isande kallt i vinden men allt blev grönt och vårigt så fort solen tittade fram.

DSC04669_2

Pälsmössan med öronlappar hade åkt på och ryggan satt där den skulle. Två inte-så-coola men ack SÅ praktiska saker. Den som uppfann mössan med öronlappar alltså… *knäpper mina händer till bön*.

Ibland drunknar jag i dom där isblå ögonen förresten…

DSC04675

Fikapaus med dregglande åskådare.

DSC04678

Denna fina fina hund.

DSC04688

Snödropparna hade tittat fram vid en husknut och när solen låg på kändes det nästan som vår igen.

DSC04696

På vägen hem cyklade vi förbi det finaste huset på hela Östad, enligt mig. Den gamla smedjan. Tänka att få rusta upp den och få bo sådär drömmigt.

DSC04701

Resten av helgen har vi mest druckit te, spelat säkert hundra omgångar chicago och hundgosat. På lördagskvällen åkte jag in till stan och handlade och passade på att köpa en bukett tulpaner till Archie. Sedan lagade vi älgstek med färsk timjan och egengjorda tändstickstunna pommes av både vanlig potatis och sötpotatis. Jag gjorde även en egen tryffelmajonnäs som dipp till pommesen med inspiration från den man får på The Barn. Ja, jag har träningsvärk i visp-armen idag men majonnäsen var SÅ värd. Lyxigaste och bästa kvällen detta året nästan. Idag lämnar vi motvilligt tillbaka Inca och åker in till stan igen. Borta bra men Inca bäst ♡

You Might Also Like

No Comments

Kommentera