Vardag & Utflykter

Minisemester och Sydkoster

14 juli, 2014

I torsdags vaknade jag 07.20 på världens bästa plats. I vår sommarstuga utanför Strömstad. Min semester börjar inte förrän 1 aug, men denna helgen har jag haft långledigt. Vilken lyx! Kvällen innan plockade jag och Josefine upp Johanna på jobbet och styrde seglen mot västkusten.

På morgonen, medan de andra fortfarande sov, passade jag på att börja dagen lite i lugn och ro. Jag drog på mig morfars ’båtar till stövlar’ och traskade ut i snåren för att plocka hallon till frukostfilen. Det är en himla skön känsla att vara ensam uppe på morgonen när alla andra fortfarande sover.

IMG_1676

IMG_1679

Efter en lång frukost tog vi oss in till stan och strosade lite bland norska turister innan vi satte oss på färjan ut till Koster.

IMG_1696

Denna gången valde vi att utforska Sydkoster på cykel. Jag har varit på Koster varje år sedan jag var liten men har ändå inte utforskat hela ön än.

IMG_1692

Jag cyklade runt i min prickiga favoritklänning.

IMG_1697

Första stoppet blev en promenad genom naturreservatet ner till klipporna.

IMG_1706

Där hittade vi ett jättemysigt ställe nere vid havet, inne i en hage bland får och kossor. Perfekt plats för lunchpaus!

IMG_1729

Sedan cyklade vi vidare på ön och stannade på i princip varje strand för att ta ett dopp i havet.

IMG_1732

Johanna hade fått en riktigt räser-cykel! hahaha

IMG_1724

Här låg vi en stund och pratade om allt och inget och kikade ut över havet och båtarna som gick förbi. Johanna fick en spindel i sina shorts också, så under en kort stund var det fullt tumult på klipphällen.

IMG_1722

Min Sandqvist-ryggsäck är nog årets bästa köp. Iallafall för sånna här utflykter!

IMG_1756

Nästa strand. Det var så himla skönt. Jag vet inte om vi har blivit gamla nu, men ingen av oss kände något behov av att bikinisola på hela dagen. Vi nöjde oss med att ligga i skuggan på en sjal och njuta av livet. Brun om benen blir man ju ändå.

IMG_1740

Såhär såg stora delar av min vy ut denna dagen.

IMG_1762

Sedan blev det dags att cykla vidare.

IMG_1776

Vi tog en ”genväg” som blev till en grusväg, som blev en stig, som blev en skog, som blev till berg och klippor… Vi tog cyklarna till ställen de aldrig tidigare upplevt och för att komma tillbaka på kvällen fick vi leda dem över ständerna och på vissa ställen vada genom vattnet. haha.

IMG_1765

Efter sista doppet ledde vi cyklarna tillbaka till Långagärde.

IMG_1781

I varm kvällssol.

IMG_1792

Jag hade doppat huvudet när vi badade, ”håret blir säkert sådär saltvattens-snyggt tills ikväll då” tänkte jag. Icke. När vi kom tillbaka till Långagärde var mitt hår BÅDE superfett OCH superrisigt i topparna. Det såg ut som ett fåfelbo. Johanna och Josefine vek sig av skratt när jag försökte få till en frisyr som skulle dölja skicket på håret.

IMG_1793

Tillslut fick vi till något som iallafall tilllät mig släppas in på restaurangen.

IMG_1797

Efter världens soligaste dag var ett glas vatten med is det bästa som kunde hända.

IMG_1803

Det blev skaldjurstallrikar och vitt vin på Skaldjurscafét.

IMG_1813

Mätta och belåtna.

IMG_1819

Vi tog en sen färja hem och spelade spel och drack vin till sent in på natten. Sedan drog vi ut våra madrasser och täcken på altanen och sov under bar himmel! Den bästa dagen jag haft på väldigt väldigt länge. Och att sova ute, det var bland det bästa jag gjort!

You Might Also Like

No Comments

Kommentera