Vardag & Utflykter

Sarah’s arbetsresumé 2013

31 december, 2013

Då var 2013 över. Det har helt klart varit ett intensivt, spännande och väldigt roligt år! Jag har inte skrivit så mycket här om vad det är jag egentligen jobbat med under året. Antagligen för att det varit så mycket olika – samtidigt. Såhär låter det om jag försöker reda ut det:

Under våren 2013 jobbade jag halvtid som vikarierande butikschef på Rabalder i Borås samtidigt som jag var sömmerska och produktionsansvarig på AnnAn Design (också det på halvtid). Under hela året har jag även jobbat som illustratör på familjeföretaget Memo Förlag och i våras satt jag med illustrationerna till bilderboken ”Allis Sprallis åker fort” som sedan släpptes i september 2013. På Memo Förlag jobbar jag hela året, men i större eller mindre utsträckning beroende på produktioner, boksläpp, projekt och event. Det är nog det roligaste jobbet jag haft och speciellt kul är det att få jobba ihop med mamma och pappa!

IMG_7693

Jag hann i våras (på någon konstigt sätt) få tid över till att börja teckna lite eget hemma på kvällarna. Jag har inte hunnit eller haft lust att teckna eget på flera år, så det var så himla roligt att börja igen! Efter att jag lagt upp några av teckningarna på Instagram och Facebook fick jag fler och fler förfrågningar som sedan ledde till beställningar. Det i sin tur ledde till att jag i mars 2013 startade eget företag där jag på beställning illustrerar porträtt, tavlor och kort. Det har varit superkul att få starta och driva företaget och jag har lärt mig väldigt mycket på vägen!

IMG_5037

 

Under sommaren jobbade jag mycket på Rabalder i Borås samt  på Rabalder hemma i Alingsås. Då var det skönt att inte behöva pendla till Borås varje dag när det var fint väder. Då kunde jag cykla direkt och bada, träffa tjejerna, familjen eller möta upp Archie någonstans och fiska. Annars har det faktiskt inte varit så farligt att pendla. Jag vande mig nog under studietiden då jag i tre år åkte buss 550 mellan Alingsås och Borås.. Har nästan glömt att jag faktiskt läste på högskolan i tre år. Shit.

198447_10150452808905394_3638921_n

I slutet av sommaren fick jag mycket beställningar, speciellt bröllopsporträtt, samtidigt som jag skulle slutföra arbetet med den nya boken som skulle gå till tryck. Det var mycket att göra och under några veckor illustrerade jag varje dag, alla timmar om dygnet kändes det som. Men på någon vänster blev både bok och beställningar klara i tid. Jag undrar fortfarande hur jag fick ihop det där. Enligt mig borde dygnet ha minst 6h extra. Då skulle jag hinna med allt roligt jag planerar inne i mitt lilla huvud. Det finns så himla mycket roligt som bubblar där inne, men tiden räcker inte till.

IMG_7880

Som ni kanske förstår har det inte blivit mycket ”fritid” över. Dagarna jag slänger mig på soffan och inte gör något har varit sällsynta i år. Såhär har det sett ut: Jag åker oftast till jobbet 9.00 och kommer hem 19.15 igen. Då är jag helt slut i både hjärnan och kroppen men ska ändå sköta om hushåll, handla, laga mat, träna(?!), hinna träffa kompisar, gå och lägga mig i tid, bokföra, diska, tvätta, teckna, skriva blogginlägg och hinna med beställningarna… Och just det ja! Eftersom Archie pluggar nere i Halmstad turas vi om att pendla fram och tillbaka dit. Så de helger som han inte hinner komma hem åker jag direkt från jobbet i Borås ner till Halmstad på fredagen och åker direkt från Halmstad till jobbet i Borås på måndagsmorgonen. Mitt liv står sällan stilla, och tur är väl det! :) Jag gillar att det ständigt händer saker runt omkring mig, men när det blir mycket gäller det att balansera rätt och inte trilla över kanten. Det är en balansgång.

IMG_8398

Under hösten 2013 har jag fortsatt som vikarierande butikschef på Rabalder i Borås och även jobbat på AnnAn Design och Memo Förlag så mycket tiden räckt till. Räknar man med min egen firma har jag nog jobbat i regel 6-7 dagar i veckan hela året. Det har stundtals varit rörigt att jobba på tre ställen samtidigt som jag driver eget. Jag har haft tre väldigt olika, roliga och lärorika jobb, vilket är varför jag valt lägga upp det som jag gjort. Man tröttnar liksom inte när gör så många olika saker :) Och det går bra under en begränsad period, men är tyvärr inte hållbart i längden. Jag vill alltid prestera på topp och göra mitt bästa när jag kommer till jobbet, och det kan ibland bli svårt att satsa helhjärtat i arbetet om man bara är där några timmar i veckan och har flera projekt igång samtidigt.

I november 2013 blev jag erbjuden en tjänst på Mirello Media som kreativ webbdesigner/illustratör och jag var inte sen på att tacka ja! Där har jag börjat jobba nu och trivs jättebra (även detta företag ligger i Borås av alla ställen)! Jag har fått nya fina kollegor, ett kreativt och superkul jobb som jag kommer utvecklas massa på! Nu får jag illustrera, designa och vara kreativ alla dagar i veckan = drömjobb.

IMG_7048

Så. Det är här jag startar mitt 2014, med ett både lärorikt, händelserikt och roligt 2013 i bagaget. Jag känner på mig att 2014 kommer bli ett toppen och fräscht (?) år! Jag kommer bara att jobba på ett eller två ställen (shit, kommer verkligen tröttna direkt! haha), fortsätta pendla till Halmstad och världens bästa Archie, kommer fortfarande klaga på bristen av de där 6 extra timmarna/dygn, kommer driva och utveckla mitt företag, jobba extra på Memo Förlag med bästa mamma och pappa, få mer tid över till att slänga mig på soffan(!), illustrera och teckna massa, få mer tid till att träffa familj och vänner och framför allt – ha riktigt jävla kul! Gott nytt år på er!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anna-Karin 1 januari, 2014 at 19:51

    Saknar bästaste Sarah hos mig på AnnAn Design en månad utan dig känns skiitlänge !
    Men är superglad för din skull med nya jobbet <3
    Hoppas på att kanske få låna dig lite i vår ;-)
    Kram A-K

  • Kommentera