Vardag & Utflykter

VAD SOM HÄNDE MED FEBRUARI.

8 mars, 2018

DSCF8230

Wow. Hej. Nu börjar livet komma ikapp oss lite… Den senaste tiden har varit rätt så intensiv. Härom dagen städade vi upp efter februari och jag köpte en bukett. Lite som att sätta punkt. Här kommer en liten sammanfattning från den senaste tiden.

Ralph blir snart 5 månader, sover mindre på dagen och behöver mycket mer underhållning när han väl är vaken. Han är dock världens goaste bebis. Nästan alltid såhär glad! Hittills. haha. Det är supermysigt att se honom växa och lära sig mer saker. Alla säger det, men det är sant. Tiden bara flyger iväg och de blir stora så himla fort. Försöker vara i nuet och njuta av det stadiet han är i just nu 

Detta steget i husbygget hänger på att vi tar snabba beslut för att allt inte ska bli försenat och påverka alla hantverkare. Tur att vi har vår snickare som har en helhetskoll på allting. Jag tycker ändå at det typ är ett heltidsjobb med bebis samtidigt som vi ska göra alla val i huset. Tänk då om vi dessutom skulle bygga huset själva. Förstår inte hur folk får ihop det där…

Ralph och jag har ibland åkt hem till mamma och pappa och sovit på deras soffa.

I februari har vi varit på två kalas, en begravning och ett dop. Mycket tårar och mycket glädje på kort tid. Tur att vi har varandra 

Detta kan väl knappast räknas som intensivt… men mitt i allt har vi hunnit med att ta en veckas semester. Vi blev hembjudna till våra bästa kompisar som bor i Qatar. Det tackar vi ju inte nej till. Det va skönt att få ett avbrott mitt i allt och andas lite. På ett sätt inte så tajmat eftersom det va massa beslut med huset att ta precis innan vi åkte. Men när vi väl kom ner, fick lite sol och umgås med goa vänner märkte vi båda två hur stressade vi faktiskt varit. Skönt att det fick släppa lite.

Archie har varit uppe i Sälen och Mora och åkt Vasaloppet så jag och Ralph flyttade in hos min mamma och pappa i helgen! Vi har hejat på Archie från soffan, myst, ätit mat och umgåtts.

Mina syskon va hemma hela helgen också så det kändes nästan som att bo hemma igen! Extra mysigt när man har en bebis också ju!

Vi har träffat bästa kompisar!

Lägenheten har varit kaos med leksaker och grejer överallt. Här ser det ut som om jag tycker det är kul, men någon klok person sa till mig att ens hem speglar hur man mår på insidan. Och ja… det har nog varit lite kaos det senaste. Har inte orkat dammsuga på evigheter heller. Skit. Så fort det blivit lite tid över har jag typ lagt mig på soffan…

Det är tur att vi har Ralphs mormor, morfar, farmor, farfar och moster i samma stad och att de är världsbäst på att passa och leka med Ralph ibland när vi måste iväg på något. Ni är guld allihopa!

Men det är ju såklart inte bara jobbigt det här med husbygge och bebis! Det är ju för det mesta den roligaste tiden i våra liv! Jag älskar att vara hemma med Ralph och att själva få bestämma allt i vårat blivande hus är ju bara något jag kunnat drömma om!

DSC07808

Detta har jag ätit till frukost typ varje dag hela februari. Gröt á la Johanna Bradford. Havregrynsgröt med en klick rysk yoghurt, hjortronsylt med malen kardemumma över. Och så mjölk då. Såå gott! Men så märkte jag häromdagen att hjortronsylten visst kostar 75kr/burk i vår matbutik (tyckte ju att det blivit lite dyrt de senaste gånger jag handlat…) så nu har jag skippat sylten och kört lite agavesirap istället! Gott det också! Och lite nyttigare kanske…

DSC08145

Jag har sytt klart de rådjur jag haft beställningar på. Nu är produktionen pausad ett tag framöver tills det finns tid över igen! Det kommer fortfarande upp fina bilder på dem med gulliga captions på @littledeerandfriends dock. Om du vill kika!

I helgen hade vi babyshower för finaste Sanne! Nu längtar vi ihjäl oss efter denna lilla bebis!

Och sist men inte minst har jag varit på Entreprenörsgalan! Archies mamma och pappa passade Ralph så jag kunde få komma iväg några timmar. Mamma och pappa hade nämligen kammat hem priset som årets Turistföretag 2017 med sina skrivarskolor och deckarvandringar på Memo Förlag! Så himla stolt över dem!

Nu hoppas vi på ett lite lugnare mars. Tänk. Sedan är det bara april. Och maj. Sen flyttar vi ut på landet 

You Might Also Like

No Comments

Kommentera