Företagande

#FRILANSFIKAN.

14 april, 2015

cropped-bild-3

Hej vänner! Nu ska ni få höra något kul! Idag presenterar jag och Micaela Angerheim vårat senaste projekt – Frilansfikan! Det är ett projekt där vi bjuder in unga företagare i Alingsås på kreativa fikor. Mötena kommer att hållas på olika caféer i Alingsås, en gång i veckan mellan 18-20.

Det är inte alltid man som liten företagare har möjlighet att sitta på ett eget kontor och vi tänker att det borde finnas fler som tänker som oss – att det vore kul att få kollegor att fika och bolla idéer med ibland. Frilansfikan hjälper till att skapa en kreativ och ny arbetsmiljö och tanken är att vi som ses ska inspirera och hjälpa varandra att utveckla våra företag. De flesta möten är fria där vi bara jobbar självständigt med våra egna företag. Andra möten kommer styras upp med enklare utbildningar och workshops! Mer information hittar du på www.frilansfikan.se eller genom att mejla hej@frilansfikan.se.

Sprid gärna ryktet till någon ung företagare i Alingsås så vi blir fler! :)

Bröd & Söta saker Recept

FRUKOSTSCONES MED MOROT OCH HAVRE.

29 mars, 2015

DSC04520_1

Här får ni ett superenkelt och gott recept på frukostscones för två! Perfekt om man, som jag, vill baka bröd utan vete, jäst och mjölk. Vill man göra till fler personer är det inga problem att dubbla receptet.

Ingredienser:
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
3 msk havregryn
1 tsk bakpulver
1 dl riven morot
Salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna och blanda samman alla ingredienser i en skål. Låt vila i några minuter och platta sedan ut två scones på en plåt. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

DSC04528

DSC04531

DSC04539

DSC04551

Illustrationer & Grafiskt

NY HEADER.

23 mars, 2015

Header_SarahMacFie2

☝ Nu har jag äntligen uppdaterat min header. Jag har haft samma i vad som känns som en evighet nu. Tyvärr blir det inte mycket tid över till att göra de där roligaste sakerna (teckna på känsla, göra om min logga, producera och utveckla nya produkter osv) när man driver eget och har en anställning på samma gång. Tiden som blir över har det senaste gått till att njuta av livet faktiskt. Det har jag varit extra bra på sedan Archie flyttade in här och jag är otroligt glad över att jag blivit bättre på att ta mig tid till allt fler lugna stunder. Jag tar självklart fortfarande emot beställningar så där behöver ni inte tveka att höra av er. Hur som helst. Ny header behövdes och här är den! Min logga är under uppbyggnad också, så ni får dras med denna under tiden. Hoppas ni har en go kväll! <3

Vardag & Utflykter

HELGEN.

22 mars, 2015

DSC04634

I helgen har vi bott hemma hos Archies föräldrar på landet och varit hundvakter. Även om det bara är 15 minuter hemifrån har det känts som en liten miniweekend att inte bo hemma på två nätter. Jag slappnar av på ett helt annat sätt där ute. Jag var dessutom sjuk och hemma från jobbet både torsdag och fredag så det kändes extra skönt att få lämna lägenheten och komma bort lite.

DSC04650

På lördagen kände jag mig mycket piggare och då tog vi en tvåtimmars-utflykt med cyklarna så Inca skulle få springa av sig lite.

DSC04652

Det var isande kallt i vinden men allt blev grönt och vårigt så fort solen tittade fram.

DSC04669_2

Pälsmössan med öronlappar hade åkt på och ryggan satt där den skulle. Två inte-så-coola men ack SÅ praktiska saker. Den som uppfann mössan med öronlappar alltså… *knäpper mina händer till bön*.

Ibland drunknar jag i dom där isblå ögonen förresten…

DSC04675

Fikapaus med dregglande åskådare.

DSC04678

Denna fina fina hund.

DSC04688

Snödropparna hade tittat fram vid en husknut och när solen låg på kändes det nästan som vår igen.

DSC04696

På vägen hem cyklade vi förbi det finaste huset på hela Östad, enligt mig. Den gamla smedjan. Tänka att få rusta upp den och få bo sådär drömmigt.

DSC04701

Resten av helgen har vi mest druckit te, spelat säkert hundra omgångar chicago och hundgosat. På lördagskvällen åkte jag in till stan och handlade och passade på att köpa en bukett tulpaner till Archie. Sedan lagade vi älgstek med färsk timjan och egengjorda tändstickstunna pommes av både vanlig potatis och sötpotatis. Jag gjorde även en egen tryffelmajonnäs som dipp till pommesen med inspiration från den man får på The Barn. Ja, jag har träningsvärk i visp-armen idag men majonnäsen var SÅ värd. Lyxigaste och bästa kvällen detta året nästan. Idag lämnar vi motvilligt tillbaka Inca och åker in till stan igen. Borta bra men Inca bäst ♡

Recept Sarah's middagstips

FISKSOPPA MED SAFFRAN, LAX OCH TORSK.

18 mars, 2015

fisksoppa4

Här kommer ett recept på en supergod fisksoppa som Archie och jag bjöd mina föräldrar på en söndag i februari. Ett tag innan hade vi kokat torsk och sedan fryst in fonden som blev över, ifall vi skulle få för oss att göra soppa någon dag. Den passade ypperligt till detta! Har man ingen egen fond går det lika bra med färdigköpt. Ett annat tips är att köpa färska räkor och sedan koka skalen till en fond ihop med vatten, lök, tomatpuré och kryddor. Egen fond gör att soppan blir sådär extra extra god!

DSC04104

Vad gäller fisken – glöm inte kolla så både laxen, torsken och räkorna är godkända och miljömärkta.

Ingredienser:
400g torsk
400g laxfilé
200g skalade räkor
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
4 dl fiskfond
2dl vitt vin (eller vitt matlagningsvin)
1 paket saffran
Olivolja
Salt och peppar

Gör såhär:
1. Skär fisken i lagom stora bitar. Vi gjorde kuber som var ca 2-3cm stora.
2. Hacka lök och vitlök fint och fräs i en gryta med lite olja.
3. Tillsätt alla ingredienser förutom fisken och räkorna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda under lock i ca 10 minter.
4. Tillsätt fisken och koka soppan tills fisken är färdig. Tillsätt räkorna, men spara några till garnering.
5. Servera gärna med en klick creme fresh och en skiva gott bröd.