Recept Sarah's middagstips

FISKSOPPA MED SAFFRAN, LAX OCH TORSK.

18 mars, 2015

fisksoppa4

Här kommer ett recept på en supergod fisksoppa som Archie och jag bjöd mina föräldrar på en söndag i februari. Ett tag innan hade vi kokat torsk och sedan fryst in fonden som blev över, ifall vi skulle få för oss att göra soppa någon dag. Den passade ypperligt till detta! Har man ingen egen fond går det lika bra med färdigköpt. Ett annat tips är att köpa färska räkor och sedan koka skalen till en fond ihop med vatten, lök, tomatpuré och kryddor. Egen fond gör att soppan blir sådär extra extra god!

DSC04104

Vad gäller fisken – glöm inte kolla så både laxen, torsken och räkorna är godkända och miljömärkta.

Ingredienser:
400g torsk
400g laxfilé
200g skalade räkor
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
4 dl fiskfond
2dl vitt vin (eller vitt matlagningsvin)
1 paket saffran
Olivolja
Salt och peppar

Gör såhär:
1. Skär fisken i lagom stora bitar. Vi gjorde kuber som var ca 2-3cm stora.
2. Hacka lök och vitlök fint och fräs i en gryta med lite olja.
3. Tillsätt alla ingredienser förutom fisken och räkorna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda under lock i ca 10 minter.
4. Tillsätt fisken och koka soppan tills fisken är färdig. Tillsätt räkorna, men spara några till garnering.
5. Servera gärna med en klick creme fresh och en skiva gott bröd.

You Might Also Like

No Comments

Kommentera