DIY Pyssel

ÅRETS EKOLOGISKA KLAPPAR.

31 december, 2014

DSC02652

Det är alltid roligt att göra sina egna julklappar eller presenter och extra roligt om man kan göra dem ekologiska. I år fick några av mina nära och kära små paket med ekologiska läppcerat och lipbalms som jag kokade ihop här hemma.

DSC02656

Det är inte så himla svårt som det kanske låter. Det finns många recept att hitta på ekologiska och hemmagjorda hudvårdsprodukter och vad kan inte vara viktigare än att veta vilka ämnen man stoppar i sig eller använder på huden. Ingredienserna köpte jag från OrganicMakers, men det finns flera olika hemsidor och butiker som säljer den här typen av ekologiska produkter.

DSC02661

Ekologiskt Kokos- och Vaniljbalm
85 g Ekologisk kokosolja
10 g Ekologisk vaniljextraktolja
15 g Ekologiskt bivax

Läppcerat med Vanilj
15 g Ekologiskt bivax
15 g Ekologisk mandelolja
5 g Ekologisk vaniljolja
15 g Ekologiskt kakaosmör

Jag vägde alla ingredienserna enligt receptet och smälte allt över ett vattenbad tills det nått rätt temperatur. Sedan hällde jag upp lipbalmet i destillerade små burkar och ceratet i kalla hylsor och lät sedan båda svalna i rumstemperatur.

DSC02665

För att göra presenterna ännu lite personligare gjorde jag egna etiketter med namn som jag sedan skrev ut och klistrade fast på burkar och hylsor.

DSC02667

DSC02678

Självklart ska det även finnas en innehållsförteckning så användarna vet vad ceraten innehåller. Som mest fyra ingredienser som dessutom är ekologiska tycker jag känns himla himla bra.

DSC02691

Sedan slogs de in i cellofanpåsar med lite silkespapper och fick varsin julklappsetikett.

DSC02688

Om ni gillar den här typen av DIY och tips kan jag rekommendera er att läsa bloggen Evelinas Ekologiska. Hon har massor av bra tips, ideér och recept på ekologiska hudvårdsprodukter man kan göra själv.

You Might Also Like

No Comments

Kommentera