DIY Pyssel

FREDAG, ÖL OCH EGNA ETIKETTER.

17 oktober, 2014

DSC00703a

DSC00710a  DSC00717a

DSC00716a

Äntligen är det fredag! Veckan har bara runnit iväg, idag slutade jag tidigt och om en liten stund kommer Archie hem från Halmstad också. Vi har inte setts på två veckor… Jag är nästan lite pirrig i magen. Det är ju så jag hinner bli kär på nytt när vi inte ses på såhär länge. *kliché-kjell* I helgen ska vi bara göra roliga saker har jag bestämt. Bland annat dricka den här finölen!

När Archie fyllde 25 och vi fixade en överraskningsfest för honom så köpte jag massor av öl på att bjuda alla gäster på. Eftersom jag är en detalj-nörd så fick de gamla etiketterna såklart inte sitta kvar. Jag skrapade bort de gamla etiketterna, designade nya, skrev ut på fint papper, klippte ut och klistrade på dem på alla flaskorna istället! Voilá! Det blev himla fint och bra tyckte jag! Dock tog skrapandet av etiketter på så många flaskor flera timmar… (Men säg inte det till någon. Jag kan uppfattas som en ytterst sinnessjuk person då.) I det avseendet föredrar jag hellre att göra mina egna vinetiketter… Då räcker det att skrapa en flaska, haha! Jag kan visa er lite olika vinetiketter och flaskor jag gjort genom åren i ett inlägg framöver.

Trälådan ”öl är gott” kommer från min mammas barndomshem, men jag har ingen aning om hur den hamnade där. Vi har i alla fall så länge jag kan minnas bara haft uttorkade tuschpennor, trasiga bäckpennor och blyertspennor utan stift i den. Nu får den åter uppleva sina glansdagar på min trälåds-hylla bakom soffan – fylld med fina ölflaskor!

Nu tar jag helg och en Archie´s Pilsner! Puss&kram

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Gimme Hops 23 april, 2020 at 12:06

  Ha, precis en sån låda har jag! Perfekt till mitt mikrobryggeri här i hemma i köket. ❤️

  • Reply Sarah 23 april, 2020 at 13:09

   Åh så roligt!

 • Reply Sandra 2 januari, 2015 at 07:08

  Du är så duktig! Ska gå igenom ditt arkiv nu när jag är lite ledig :)

  • Reply Sarah 3 januari, 2015 at 14:59

   Tack så mycket Sandra! Det blir kommer bli ännu mer pyssel detta året :)

  Kommentera