DIY Pyssel

DIY – BYGG ETT EGET KAKFAT.

23 januari, 2013

Riktigt fina och goda bakverk förtjänar finaste platsen på kafferepet! Jag bestämde mig för ett tag sen för att bygga ett eget kakfat i tre våningar och började kika på porslin och tillbehör överallt! Jag kom rätt snabbt fram till att jag inte orkade lägga varken tid eller pengar på att hitta en porslinsborr och delar så jag slopade den idén. Sen såg jag ett kakfat i glas någonstans och bestämde mig för att göra ett sånt istället! Det passar dessutom bättre ihop med mitt övriga porslin där flera delar också är i genomskinligt glas :) jag letade på loppisar och hittade flera delar jag tyckte va fina och sen limmade jag helt enkelt ihop dom i den kombination jag tyckte blev bäst! Jag försökte hitta delar där bottenplattorna var ungefär lika stora för att det blir både snyggare och stabilare när man sätter ihop det.

Jag använde:
Ett större fat (botten)
Ett lågt coctailglas (som första höjd)
En assiett (andra planet)
Ett snapsglas (andra höjden)
En liten skål (som topp)
Superlim (anpassat för bl.a. glas)

Jag valde att ställa glasen upp och ner för det blev snyggast i just denna kompositionen. Man kan även fylla glasen med t.ex. pärlor, stenar eller kanske godis innan man limmar ihop delarna. Tänk på att aldrig hälla rinnande vatten direkt på kaktornet eftersom det kan bildas kondens på insidan glasen som inte går bort. Torka istället av det med en fuktig trasa vid behov.

Bakverk, godis, smycken, nycklar, tvålar, plockmat, snittar.. Man kan bygga ett kaktorn till vad som helst egentligen! :) just nu har jag frukt och grönsaker på mitt!

Lycka till!

20130123-233241.jpg

20130123-233306.jpg

20130123-233325.jpg

20130123-233338.jpg

You Might Also Like

No Comments

Kommentera