DIY Inredning Möbelrenovering

GLASSKRIVBORDET.

28 februari, 2015

Glasskrivbord/glasstable1

Glasskrivbord/glasstable2

Glasskrivbord/glasstable3

Såhär såg det ut i mitt rum hos mamma och pappa precis innan jag flyttade hemifrån. Jag har egentligen bott i alla rum i hela huset hos mina föräldrar. Jag bytte rum jätteofta och möblerade om flera gånger i veckan! Jag kommer ihåg en gång när jag kanske var 12 år och bytte rum med min lillebror (8 år) utan att fråga vare sig honom eller mamma och pappa. Jag kom hem efter skolan, fick en idé om hur det skulle kunna bli och sedan började jag helt enkelt bara flytta om allt. Jag tyckte det var spännande att skapa olika miljöer, experimentera lite och se hur rummet kan upplevas helt annorlunda bara man flyttar på sängen eller byrån.

Precis innan jag flyttade hemifrån hade jag ett litet rum på ovanvåningen (10kvm) som min bror haft under en längre period. Jag lämnade över det största rummet (25kvm) till honom något år innan jag flyttade hemifrån eftersom jag kände att han behövde det bättre än jag. Jag var ju knappt hemma ändå. Oerhört generöst när jag tänker på det såhär i efterhand för jag älskade verkligen det där stora rummet. I detta lilla pojkrummet gick jag i alla fall loss och tapetserade med en rosarandig fondtapet och en beige tapet med små vita prickar på resterande väggar. Det blev himla fint och gulligt tyckte jag. Nästan lite för gulligt kanske, nu när jag tittar tillbaka.

Hur som helst så behövde jag ett skrivbord att sitta och måla vid. Det var avsaknaden av ett bra ljusbord som gav mig idén till att göra detta enkla skrivbord i glas. Jag satte upp en regel i kortsidan på garderoben och satte den andra regeln i väggen mitt emot. Sedan måttbeställde jag en glasskiva (tror den var 6mm tjock) som jag la ovanpå. Tadaa! :) Vad tycker ni? I och med att skivan är transparent tar den ingen märkbar plats i rummet vilket också kändes viktigt på en så liten yta. Lite inspiration till er som vill ha ett annorlunda skrivbord!

You Might Also Like

No Comments

Kommentera