Husbygget

HUSBYGGET – PÅ OVANVÅNINGEN JUST NU.

19 mars, 2018

DSCF8775

Hej och glad måndag på er! Här kommer en liten uppdatering på husbygget. Det har ju hänt en hel del sen sist och nu har jag äntligen fått lite tid över så jag kan visa ovanvåningen för er som varit nyfikna!

DSC07670

Såhär såg vardagsrummet på ovanvåningen ut 6 januari. Nästan färdigisolerat, osb på väggarna, golvet var inte isolerat, vi hade inte fått innertak eller någonting.

DSCF8790

Här är samma rum 7 mars. Innertaket är uppe, golvet är isolerat, fönstren har fått foder, väggarna är gipsade, spacklade och grundmålade! Så himla coolt att se förändringen. Mellan att de här två bilderna togs har vi fått göra tusen val… Mycket men kul!

DSCF9423

Och såhär såg det ut i fredags när de började lägga golv! Alltså känslan. Säger det varje gång men NU känns det ju så himla färdigt typ.

DSCF9440

Här har vi delar av världens bästa gäng! Lars-Åke, Filip och Alexander lägger golv. Och så Archies pappa (nere till vänster) som hjälper till med allt här två dagar i veckan. Han är bäst 

DSCF8794

Denna bilden är från 7 mars. Innan golvvärme och golv.

DSCF9555

Denna bilden är från igår! Vi har fått både golv och taklister! Archies pappa har varit här och täckt golven med papp för att de inte ska blekas/gulna av den starka vårsolen.

DSC07682

Den 6 januari såg Ralphs rum ut som en bastu.

DSCF9387

Såhär såg det ut i torsdags! Jag behöver kanske inte skriva vad dom gjort. Typ ALLT har ju hänt mellan dessa bilderna. haha. Nu fattas bara lister, dörr och foder. Vi ska få en list under fönstret också så att fönsterbrädet ser lite tjockare ut.

DSCF9389

Här ser man väggfärgen lite bättre! Hade inte ens sett den i verkligheten när vi bestämde oss för att köra på denna färgen här inne. Vi satt på flygplatsen och behövde stress-skicka alla färgkoder till målaren innan vi skulle gå på planet till Qatar i februari… Inte ultimat. haha. Vi kör ju en rätt så safe färgskala i hela huset men jag ville gå lite utanför comfortzonen någonstans. Ralphs rum fick alltså bli såhär! Rosa/teracotta/rost. Gillar denna färgen mer och mer för varje dag som går.

DSCF9426

Stora badrummet ser ut såhär just nu. Golvet är gjutet och övre delen av väggarna är målade i grått. Vi ska träffa plattsättaren nu i veckan. Ser såå fram emot när det blir kaklat här inne!

DSCF9430

Vårat sovrum har inte fått färg ännu men det kommer bli en mörkare variant av färgen i gästrummet. Den går åt grått/grönt/beiget beroende på ljuset.

DSCF9421

Gästrummet börjar bli ganska färdigt!

DSCF9420

Och här är sista rummet på ovanvåningen (förutom förrådet). Såhär ser det alltså ut i ”Biljardrummet” just nu. Detta blir enda rummet med vita väggar. Kan va skönt att ha det vitt någonstans kände vi. Archie insisterar fortfarande på att det ska bli ett biljardrum här… Vi får väl se hur det blir med den saken…

Tack för att du tittat in!
Kram 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply I. Lundh 20 mars, 2018 at 11:32

  Vad himla fint det blir typ Ge Archie ett biljardrum!
  Kram, Ingemar

  • Reply Sarah 20 mars, 2018 at 12:44

   Typ tack Ingemar! ;) kramar!

  Kommentera