Illustrationer & Grafiskt

NYA BÖCKER FRÅN TRYCKERIET.

28 september, 2017

DSC04921

Äntligen har denna roliga nyhet kommit från tryckeriet! Två helt nya barnböcker som jag har illustrerat för Memo Förlag! Serien heter Magiska Spegeln och detta är de två första böckerna vi släpper!

DSC04930

Ni som följer mig och MacFie Grafiska på Instagram såg kanske att jag jobbade med illustrationerna till denna serien under våren.

DSC04918

Tanken var från början att serien skulle släppas innan sommaren, men vi valde att lansera nu – lagom till bokmässan istället och det känns så himla kul!

DSC04932

Detta är alltså en helt ny serie med lättlästa böcker för åldrarna 6-9 år. Vi har satt dem under kategorin ”mys-ryslig” eftersom de är spännande, lite läskiga men på en lagom nivå.

DSC04935

Här har ni Magiska Spegeln – Det Bultande Hjärtat!

DSC04945

Böckerna handlar om Lisen, Miriam, Nilo och Oskar som en dag träffar Cleo på toaletten i skolans gamla avstängda delar. Cleo är inte som alla andra barn de träffat på skolan. Hennes kläder ser gamla ut och Lisen svär på att hon såg Cleo kliva ut genom den silvriga gamla spegeln inne på toaletten. Hur som helst vet Cleo massa hemligheter om skolan som hon vill visa dem! Frågan är bara om de vågar följa med? I Det Bultande Hjärtat visar Cleo de fyra vännerna ett riktigt hjärta i en glasburk i ett gammalt förråd på skolan. Och inte nog med det… Hjärtat verkar fortfarande bulta!

DSC04946

Några av de läskiga burkarna inne i det gamla förrådet.

DSC04936

I Magiska Spegeln – Den Hemliga Gången visar Cleo dem en hemlig gång som finns på skolan. Vart leder den och vad hittar de på andra sidan?

DSC04938

Nilo, Miriam, Oskar och Lisen kan knappt vänta till rasten då de får träffa Cleo igen.

DSC04939

Vissa bilder är lite läskigare än andra ;)

DSC04927

Jag gillar baksidorna väldigt mycket! Vi har valt att lacka vissa detaljer vilket blir väldigt effektfullt i olika ljus! Som råttfällan här till exempel.

DSC04931

På framsidan är spegeln glansig och fin!

DSC04969

Är superstolt över att ha varit med och skapat de här böckerna! De kommer passa superbra för dem som precis lärt sig läsa själva, tycker det är lite svårt med läsningen eller om man är nybörjare på svenska språket och vill läsa en enkel, spännande och inte för lång bok.

DSC04949

I början på varje bok får man en översikt på vilka som är med! Det gör också att det är lättare att hänga med i handlingen.

DSC04954

I slutet på alla böckerna finns en liten text från mig och Susanne där vi berättar om sånt som vi tycker är viktigt. Till exempel att boken producerats på ett schysst sätt och varför det känns viktigt för oss Båda böckerna är tryckta i Sverige.

DSC04975

Som sagt, jag gillar verkligen baksidorna och speciellt grejen att baksidestexten sitter på en gammal lapp på baksidan av själva spegeln.

DSC04924

Blir ni sugna på att knipa en bok så finns de på bokmässan i helgen, hos din fysiska bokhandlare i nästa vecka, att förhandsboka hos nätbokhandlarna (här och här  tex) och att köpa i Memo Förlags egen webshop!

Jag kommer finnas på bokmässan i morgon förmiddag (fredag 29 september) om någon vill kika förbi och säga hej! :) Hoppas vi ses!

You Might Also Like

No Comments

Kommentera