DIY Inredning

PROJEKT BADRUM – FÖRE OCH EFTER.

5 juli, 2014

Okej. För lite mer än ett år sen la jag upp några bilder på badrummet jag gjorde om/renoverade. Men det blev aldrig av att jag visade er resten. Så här kommer lite före och efter bilder!

Jag har fick fria händer med mammas och pappas badrum för att piffa upp det utan att behöva kakla. Det är det enda rummet de inte renoverat sedan de flyttade in och plastmattor på golv och väggar var nog kvar sen 70talet. Efter 60h jobb, tusen svängar till brädgår’n och en morakniv i tummen (du kan läsa om det här) kan jag stolt presentera ett badrum byggt av mycket blod, mycket svett och mycket tårar. Och skratt :)

Jag har:
– sågat lister, foder och läkt
– satt upp reglar
– satt upp pärlspont
– lagt in ett klickgolv
– satt upp golvlister, taklister och dörrfoder
– fogat (en heeel del)
– byggt ett elementskydd
– sågat till en bänkskiva
– höjt upp torktumlare och tvättmaskin (så att luckorna går att öppna ovanför toalettstolen)
– målat allt med minst tre strykningar
– bytt ut handfatet till ett nytt och målat om det
– satt upp hyllor
– kortat av gardiner och satt upp en gardinstång

Det som tar tid är allt pill med att bl.a. passa in lister, såga ut golvet för att passa in rör och toalettstol och borra hål i spont som ännu inte sitter uppe, för dosor till el. Att koppla in avlopp och sätta in dosor har pappa hjälpt mig med. Tack och lov för det! Det var minst sagt ett projekt det där badrummet… Men bra blev det ju! Eller vad tycker ni? :)

Här kan ni inlägget jag gjorde 1 juni 2013.

Badrum.indd

IMG_5268

Före – Plastgolv, plastväggar från… jag vet inte när.

IMG_5269

Lite smart förvaring…

IMG_5276IMG_5281

Nu är det bara maskinerna som ska flyttas ut.

IMG_5282

Strippat badrum.

IMG_5285

Jag och mamma har varit och handlat lite.

IMG_5294

Kapar.

IMG_5372

Såhär rakt sätter jag upp reglar. (säker helt enligt boken)

IMG_5378

Fixar lite dosor och sånt där gött och spikar upp pärlspont.

IMG_5379

Det blev många sena nätter och denna ljusskenan och en förlängningssladd hjälpte var min bästa vän, då vi fick stänga av elen i badrummet under renoveringen.

IMG_5380

En suddig bild åt andra hållet…

IMG_5381 IMG_5414

Det är mer pill och krävs mer hjärnaktivitet än man kan tro för att räkna ut var hålen för dosorna ska vara (när man sågar innan de sätts upp). Men lyckan när det passar är total!

IMG_5416

Dags för lite färg!

IMG_5417 IMG_5420

Fick hjälp av lillebror att måla.

IMG_5552

Det här klickgolvet valde vi ut! Det blev riktigt snygg kontrast mot de vita väggarna och var dessutom väldigt lätt att lägga själv!

IMG_5612

Jag sydde lite gardiner ute i solen. De skulle hänga under bänken framför tvättmaskinen och torktumlaren.

IMG_5689

Vi (jag och pappa) höll på att räkna i evigheter för att få in tvättmaskinen och torktumlaren. Vi var tvungna att höja upp maskinerna ungefär 20cm från golvet för att luckan till tvättmaskinen skulle gå att öppna. Annars var toalettstolen i vägen. Vi fick byta sida på torktumlar-luckan så den skulle gå att öppna. Samtidigt fick bänken inte bli för hög. Och sen skulle avloppet passas in…

IMG_5608

Lite hyllor och det börjar likna nåt.

IMG_7194

Och såhär blev det tillsist! Taklampa och kåpan i taket är inte på plats här och det är lite småpill kvar. Men i det stora hela – typ klart :)

IMG_7190

Kommoden/tvättstället är från IKEA och var från början i björk, men jag målade om det i samma färg som väggarna. Jag ville helst byta ut vägguttagen och lampknapparna till gamla i bakelit eller porslin, men det var svårt att hitta ett alternativ som var godkänt för våtrum. Så tillslut fick det bli dessa, som är godkända och någorlunda gammaldags. Jag gillar hur de höga golvlisterna blev också!

IMG_7187

Liten glimt av golvet.

IMG_7193

En liten lampa från Baldershage som jag bytt sladd på. Det blev en tvinnad tygsladd från Strömshaga och en svart gammaldags kontakt.

IMG_7192

Det här lilla badrummet, som dessutom har en torktumlare, behöver inte värmas upp ens på vintern, så elementet är alltid avstängt. Jag byggde ett sånt här fint litet elementskydd! Det fungerar även som hylla och avlastningsyta! :)

IMG_7191 IMG_7195 IMG_7196

 

Priset för det här projektet blev ca 9.000kr.

  • Byggmaterial – ca 2500 kr
  • Färg – ca 1800 kr
  • Inredning – ca 5000 kr

Det går alltså att fräscha upp ett badrum utan att behöva lägga en förmögenhet på att kakla om och grejer. Detta var en budgetvariant som jag nästan gillar bättre ändå. Liksom mysigare. Vad tycker du? :)

You Might Also Like

No Comments

Kommentera