Recept Sarah's middagstips

CHILICONCARNE.

14 februari, 2013

Här kommer ett egenkomponerat recept på en mumsig chili con carne! Återigen aslätt att göra själv. Och billigt. Frågade mormor efter hennes goda recept och fick svaret att hon bara gör det lite på känn. Jaha, tack för den!
Fick iallafall svar på vilka ingredienser hon har i basen, sen hittade jag på lite själv :) och det blev riktigt riktigt gott, sojan gjorde susen!

Om man gillar stark mat kan man dubbla mängden kryddor. Jag tyckte detta blev precis lagom, inte för starkt så det tar över färsen och bönorna men ändå med lite sting! Men sen är jag ju en starkakryddor-mes också :)

Ingredienser:
500g ekologisk köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 burkar Heinz vita bönor i tomatsås
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipeppar
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 tsk soja

Basmatiris

Gör såhär:
1. Hacka lök och vitlök och bryn i en stekpanna.
2. Stek köttfärsen i en gryta och blanda sedan i lök, hackad paprika och bönor. Släng i resten av ingredienserna också. När du ändå håller på liksom.
3. Låt koka ihop i ca 15min på svag värme. Rör om då och då.
3. Smaka av med lite salt och peppar.

Servera med ris, bröd och ett glas kall mjölk! :)

20130214-110555.jpg

20130214-110616.jpg

20130214-111059.jpg

20130214-111120.jpg

You Might Also Like

No Comments

Kommentera