Jorden Runt #162dayslater Resor

URUGUAY, DEL 1

14 juni, 2017

dsc08228

DAY 112 – Måndag 25 April

God morgon från Concordia Argentina! Vi är på väg till Montevideo och nu har vi precis passerat gränsen in till Uruguay!

DSC08234

Lagom fräscha efter över ett dygn på olika bussar.

DSC08229

I Salto precis på andra sidan gränsen fick vi hoppa av igen och byta till den sista bussen mot huvudstaden. Vi skyndade oss att beställa en pizza!

DSC08240

Mer buss… Det tropiska klimatet vi lämnade uppe i Puerto Iguazu igår är som bortblåst.

DSC08241

Äntligen framme i huvudstaden Montevideo! Vi gick direkt till Donken och betalade 107kr för två bigmac menyer. Alla säger att det är dyrt i Uruguay men hittills känns det typ som i Argentina. Erfaret uttalande efter att ha varit här i typ 5 minuter… Tror det märks av på ett annat sätt om man bor och lever här. Tydligen är bostäder och hyror asdyrt.

DSC08243

När burgarna va nere, efter sisådär 5 minuter, tog vi en taxi till en adress jag skrivit upp. Min sommarkompis Johanna hade nämligen tipsat om ett mysigt ställe där hon gillade att hänga när hon va här för ett år sen – Destino 26 Hostel! Vi kom fram på kvällen och fick ett rum. Agie (till höger) som jobbade där och hjälpte oss och gav massa tips om vad vi borde se och göra när vi är här. Sedan bjöd han oss och en annan stamgäst från stan på ”uruguayansk” (hur säger man?) mat!

DSC08244

Efter maten kraschade vi i soffan och kollade på Batman med de andra som bor här. Vilken lycka! Att man kan bli SÅ glad av att få se en film.

• • • • • •

DSC08249

DAY 113 – Tisdag 26 April

God morgon! Innanför den här grinden ligger vårat lilla rum. Fyfan va kallt det var i natt! Det är vinter här nu och typ 11 grader ute. Vi har på riktigt underställ på oss. Plus alla tjocka kläder vi har med oss! Vilket inte är så många eftersom vi typ bara åkt till varma ställen.

DSC08250

Den lilla gården. Kan tänka mig att det är supermysigt att grilla här på sommaren.

DSC08252

Efter frukosten tog vi lokalbuss 121 in mot centrum.

DSC08253

En man spelade saxofon sååå himla fint på bussen. Och ”Tomas Quick satt tydligen bakom och stirrade rakt in i linsen. Obehaglig?!

DSC08253_2

Om han är på rymmen så vet ju i alla fall var han gömmer sig nu…

DSC08254

Vi skulle gått upp i ett utkikstorn/hög byggnad i stan och kolla på utsikten men det va tydligen stängt på grund av klimatet. Ja. KLIMATET. Vad händer?! Hur kan det va så kallt?! Vi köpte kanderade jordnötter för 5kr och strosade i affärer. Mest för att få komma in och värma oss. Allt i affärerna är typ lika dyrt som hemma här.

Ser ni förresten tantens kopp? Det är ”Mate” som typ är deras nationaldryck! Alla dricker det. Och då menar jag ALLA. Hemma, när de går på stan, på bussen. Överallt. De har en kopp med mate-blad i och ett speciellt metallsugrör i. Sedan har de med sig en stor termos med varmt vatten som de fyller på med hela tiden. Som ett speciellt the typ. Detta måste vi prova någon dag! :)

DSC08257

Vi tog en sväng förbi hamnen. Vattnet är brunt här. Alltså noll sikt om man skulle få för sig att ta en snorkeltur.

DSC08265

Ungefär såhär ser arkitekturen ut här!

DSC08269

Här lärde jag mig att han i fotboll som biter folk kommer härifrån.

DSC08279

Det blåste en del på vägen! haha.

DSC08280

Efter promenaden handlade vi och lagade mat! Kokade ihop kyckling, bönor, lök och vitlök som vi åt i tacobröd.

DSC08284

Asgott faktiskt. Allt blir ju lyxigt om man har rödvin till liksom.

DSC08283

Kvällen spenderades sedan med fotboll, choklad och en flaska vin. För oss är detta alltså en riktig lyxkväll! (Kanske inte fotbollen för min del men chokladen vägde upp…) Svårt att förstå när man där hemma kan kolla på precis vad man vill när man vill. Att kunna kolla på tv är som sagt lyx när man reser såhär.

Fortsättning följer…

• • • • • •

Du kanske också gillar:
URUGUAY, DEL 2

Relaterade kategorier > Jorden Runt på 162 dagar

You Might Also Like

No Comments

Kommentera