Vardag & Utflykter

KOSTERÖARNA I JULI.

22 juli, 2015

sarahmacfie_koster2

I början av juli åkte jag och Elinor till vår sommarstuga i Strömstad. En av dagarna tog vi färjan ut till Kosteröarna. Jag måste åka dit minst en gång varje sommar för att jag älskar känslan av liksom vara lite strandsatt i en idyll på en sommarö.

sarahmacfie_koster5

sarahmacfie_koster7

sarahmacfie_koster3

Fina Elinor.

sarahmacfie_koster9

Vi hade med oss fika och låg på en strand på Nordkoster under förmiddagen. Ska man åka hit ska man se till att komma iväg tidigt på morgonen så man slipper så många turister på färjan samt se till att man får så mycket tid som möjligt på öarna.

sarahmacfie_koster13

sarahmacfie_koster19

Lunchen tog vi på restaurangen Strandkanten som ligger precis vid sundet mellan Syd- och Nordkoster. På vägen dit gick vi förbi alla fina villor och stugor. Många hus är vita eller röda här på öarna. Himla fint tycker jag.

sarahmacfie_koster25

sarahmacfie_koster23

Efter lunch tog vi linfärjan över till Sydkoster där vi hyrde cyklar. Tillslut landade vi på en strand där vi sedan låg i solen och lyssnade på ett sommarprat på klipporna.

sarahmacfie_koster20

Det är vyer som dessa som får mig att vilja börja måla i olja eller akvarell igen…

sarahmacfie_koster21

Vanligtvis behöver man minst en heldag per ö för att riktigt hinna se och utforska allt. Men idag hann vi med båda två! :)

sarahmacfie_koster24

Kosteröarna är Sveriges västligaste punkt och har ni inte varit på Koster så tycker jag absolut ni ska ta er tid att åka hit! Gillar man dykning finns Kosterhavets Nationalpark precis utanför, och på land hittar du fina naturreservat att vandra i. Stränder och klippor för sol och bad finns överallt. Det är ju underbart att kunna turista i sitt eget land! Det är lätt att glömma bort att det vackraste kanske ligger precis runt knuten.

You Might Also Like

No Comments

Kommentera