Vardag & Utflykter

HUND.

6 januari, 2015

DSC03346 copy

Precis som det står i min bloggbeskrivning så vill jag jättemycket ha en hund. Jag har alltid velat ha en hund men inte velat förhasta mig och skaffa en utan att ha den tid och det engagemang som en hund faktiskt kräver. När jag har bott ensam och med de jobben jag haft tidigare har jag inte haft varken tid eller möjlighet att ta hand om en hund. Men det var då det. I mitten på januari är Archie klar med sin utbildning i Halmstad och ska flytta hem till mig här på Nygatan. Det känns så himla skönt att äntligen få en vardag och ett liv tillsammans efter tre år på distans. Det känns på något sätt som om vårt förhållande får en nystart och att framtiden ligger som ett blankt papper framför oss – redo att sätta våra avtryck på, tillsammans. En sak har vi iallafall redan bestämt oss för. Under 2015 ska vi skaffa hund! Numera har jag möjlighet att ta med mig en hund till jobbet, vilket ju är en förutsättning för att det ska fungera. Och vi är dessutom två personer som är villiga att lägga massa tid på en extra liten familjemedlem. Detta känns så himla spännande och jag känner mig både rädd, lycklig och förväntansfull på samma gång.

DSC03348

Vi (jag fick med mig båda bästisarna) var därför på MyDog på Svenska Mässan i Göteborg idag för att jag skulle samla mer information om raserna vi är intresserade av, prata med olika rasklubbar, och såklart – klappa hundar! Vissa hade redan blivit trötta på klappande mässbesökare. Som den här blodhunden som vilade lite sådär pladask i mässgången.

DSC03360

Det delades ut många blöta dalmatinerpussar.

DSC03364

DSC03366

Och denna godingen var bara två år men stor som en tjurkalv.

DSC03367

DSC03369

Människor tittade på hundar och hundar tittade på hundar.

DSC03376

Men hallå. Dreadlockshundar. Alltså.

DSC03384

Men. Det var egentligen på grund av den här rasen jag åkte hit från början. Dansk Svensk Gårdshund står fortfarande högst upp på listan, trots mysiga dalmatinerpussar. Riktigt trevliga och fina hundar och jag tror det är en ras som skulle passa oss perfekt. Nu ska jag bara övertala A också.

You Might Also Like

No Comments

Kommentera