Husbygget

EN TIDSKAPSEL UNDER GOLVBRÄDORNA.

29 april, 2018

När mina föräldrar renoverade köket i deras gamla hus hittade de en liten ”tidskapsel” från när golvet lades. Där låg en vacker gammal Allers-tidning och ett brunt papper som man förr i tiden svepte runt spritflaskor i butiken för att de inte skulle gå sönder. På pappret stod det något i stil med att man inte får låna ut sin motbok till någon. (Motbok = den lilla boken där systemet bokförde all sprit man köpte. Man fick ju endast köpa en mängd alkohol per person förr i tiden.) Väldigt kul att hitta det under golvbrädorna där hos mamma och pappa! Både pappret och tidningen sitter nu uppe på väggen hemma i deras kök. Här kommer lite bilder på det som vi tänkt lägga ner och spara till framtiden.

Jag hade tänkt lägga ner en dagstidning och en liten lapp under golvbrädorna på övervåningen i samband med att de la golvet men jag hann inte få ihop något då. Våra snickare är för snabba när de väl sätter igång! haha. Jag trodde att det var för sent, men för någon vecka sedan såg jag att det fanns en liten springa in under golvet där trappan kommer hamna sen! Klart vi måste gömma en liten skatt där under brädorna i alla fall! Eller skatt och skatt… Omslagen på dagens veckotidningar är ju inte i närheten att vara lika vackra som den som låg under mammas och pappas golv. Kanske skulle lagt ner ett exemplar av senaste Kinfolk Magazine istället nu när jag tänker efter. För att vara riktigt tidstypisk.

Några mynt. Hittade bara från 2016 men det fick duga.

Ett brev jag skrivit. Lite om det gamla huset som stod här, ungefär hur lång tid det tagit, budget, planerad inflyttning osv. Kan kanske va kul för någon att läsa någon gång :)

Utöver det har vi lagt med några bilder på oss, vår snickare som byggt huset, bilder på det gamla huset och några från byggets gång. I det bruna paketet till vänster ligger tidningarna.

Och sist men inte minst, det min kompis Anna tipsade om: En skattkarta! Hur kul?! Jag tog en karta över vårat hus med omnejd, skrev ut den på naturpapper, målade och skvätte lite kaffe på den och brände sedan kanterna så den skulle se gammal ut. Tänker att det kan bli hur spännande som helst för ett litet barn från framtiden att få leta efter en skatt med en riktig skattkarta! Det hade i alla fall jag tyckt. Här har vi inte ritat ut krysset ännu. Vill ju inte visa för någon var skatten finns ;)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cecilia Pettersson 27 maj, 2018 at 08:26

    Gud vilken rolig idé! Hade älskat att hitta något sådant när jag renoverade hemma, man är alltid lite nyfiken på de som bott i huset tidigare och deras liv :)

    • Reply Sarah 27 maj, 2018 at 08:38

      Jag med! ♡ Älskar ”Det sitter i väggarna” på SVT när man får reda på massa om husen och vilka som bott där. Så spännande! Bor du i ett gammalt hus? :)

    Kommentera