Husbygget

PLOCKAR NER HUSET DEL FÖR DEL.

29 september, 2017

DSC04545

Nu äntligen börjar det hända saker hos oss ute på landet! Förra veckan fick vi äntligen det försenade startbeskedet från kommunen och allt är good to go! Vi har kommit fram till att det tagit lite mer än ett år från att vi skrev på alla papper och huset blev vårat, tills första ”spadtaget” togs nu i dagarna.

DSC04542

Under den tiden har vi fått skicka in åtskilliga ansökningar om bygglov, strandskyddsdispans, ansökningar till miljöskyddskontoret om avlopp, byggstartsmöte och jag vet inte allt. Tur att vi har världens bästa snickare som har skickat in ansökningar förut och som har koll på det mesta. Men… Den som väntar på något gott…

DSC04540

En söndag för några veckor sedan åkte vi ut med snickaren, min pappa Roland och Archies pappa Gustaf för att börja plocka ner delar av huset. Vi lade ju ut huset på blocket i somras för gratis upphämtning men tyvärr blev det för dyrt att flytta så i slutändan blev det ingen som flyttade det, trots att det fick så stor spridning och att det va såå många som hörde av sig. Synd. Vi har istället sålt olika delar av huset och det känns skönt att fullt fungerande saker kommer till användning istället för att slängas.

DSC04560

Vi har sålt fönster, diskbänk, vedkamin, glasveranda, varmvattenberedare och mycket mer. En köpare plockade till och med ner ytterdörren och trappan som han tog med sig på en höft! När han frågade om han även kunde få nyckeln till dörren tvekade vi först… Känns ju sådär att lämna ifrån sig nyckeln till huset till en främling bara sådär. Tills vi kom på att vi inte ens har någon dörr in längre… hahah.

DSC04558

Archie spenderade en hel förmiddag uppe på taket och slängde ner betongpannor.

DSC04572

Lite konstigt att inte ha några fönster heller. Men smidigt att slippa öppna dörren om man vill gå ut :)

DSC04557

Kommunen har varit här och satt ut hörnmarkeringar för det nya huset nu också.

DSC04886

Det har blivit några vändor till tippen med fönster, fasad, dörrar och annat som behövde bort från tomten inför att grävaren kommer.

DSC04516

Nu är allt redo för att rivas med grävskopa. Ska bli så himla spännande allt detta!

Kolla förresten kvällsljuset här ute. Detta är nog den finaste platsen jag vet. När solen börjar gå ner färgas allt i guld 

You Might Also Like

No Comments

Kommentera