Resor

Barcelona, del 2

20 oktober, 2014

Idag får ni andra delen av vår Barcelona-tripp! Om ni missade första delen kan ni läsa den här.

IMG_8753

Det är dag 2 och vi tar en av turistbussarna för att få se stan lite snabbt. Här åker vi förbi La Segrada Família med lite blandade känslor. Fin kyrka, cool historia, men fyfan va töntiga vi är på den här bussen. Vi satt dock kvar på våra platser i 2 timmar (alltså hela rundan) och sista biten kikade jag ut över stan själv för då hade Archie somnat på min arm.

Slutsats: Bussbiljetten va asdyr, men då fick man åka hur mycket man ville hela dagen, hoppa av och hoppa på, utmed alla tre linjerna. Däremot va det så mycket folk att vi hade fått köa i en timma för att få komma på igen om vi väl hade hoppat av, så det var ingen idé. Vill man åka runt stan och se de stora turistgrejerna kan jag tänka mig att bussarna kan vara bra, men vi tyckte det var väldigt överskattat. Vi föredrar att ta oss fram till fots eller med cykel, alla gånger!

IMG_8765

Sedan blev det dags för lunch. Vi tog paella och sangria på Lonja de Tapas vid hamnen.

IMG_8773

Sedan promenerade vi bort till Parc de la Ciutadella och la oss på en gräsplätt.

IMG_8774

Archie läste Allt om Historia och jag läste Igelkottens Elegans. Tredje gången gillt. Jag har börjat läsa den flera gånger men alltid tröttnat och lagt ifrån mig den. Alla säger att den ska vara så himla bra (man får bara hålla ut i ca 200 sidor) och nu när jag läst ut den håller jag med. Den var väldigt fin.

IMG_8775

Jag gjorde en liten frisyr med några hårnålar från handväskan och fick ta en bild för att kunna se hur det blev. Riktigt bra för att bara vara på känn, eller vad säger ni?

IMG_8781

Efter några timmar i eftermiddagssolen på gräsplätten och efter besök av både fina fåglar och råttor (!) var vi nöjda och promenerade in mot stan igen.

IMG_8783

Vi trillade in på en bar och tog varsin svalkande drink. Dom gjorde en himla god jordgubbsmojito här! Tror baren hette Barroc. Den låg iallafall på Carrer del Rec i El Born.

IMG_8786

Vi gick dit igen kvällen efter och drack den godaste sangrian ever! Jag tror de hade gjort den på vitt vin eller cava, med massa massa grape. Den var sådär syrlig, besk, kall och fräsch! Godaste jag druckit någonsin typ.

IMG_8787

Dag 3 hyrde vi varsin cykel och cyklade så långt bort från turiststränderna vi kunde komma.

IMG_8790

Archie fick en liten cykel. Det tyckte jag va gulligt.

IMG_8795

Vi cyklade nog en mil norrut längs kusten och hittade en strand där det var glest mellan handdukarna och bara spanjorer. Passade oss perfekt.

IMG_8796

Här ligger vi och spanar in spanska toppless-tanter.

IMG_8797

IMG_8800

IMG_8808

Vi åt getostsallad med hallonvinegrette till lunch och sen låg vi på stranden tills sent på eftermiddagen. Då cyklade vi tillbaka längs med kusten och njöt av utsikten. Kvällen spenderades på en restaurang (kommer inte ihåg vilken i ordningen) men då lämnade jag kameran hemma.

IMG_8815

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Malin Brandin 28 oktober, 2014 at 23:02

  Vad fint! Jag visste inte att ni varit i Barcelona nu under hösten! Ser supermysigt ut!
  Ses i december, tills dess ha det bra pussokram Malin

  • Reply Sarah 29 oktober, 2014 at 06:38

   Vi var där i slutet av sommaren Malin! :) det var väldigt mysigt. Jag lääängtar till december! ♡

  Kommentera