Jorden Runt #162dayslater

THAILAND, KOH TAO, DEL 3

4 februari, 2016

DAY 14 – Måndag 18 januari

Idag ringde klockan tidigt för dykbåten gick ut till Nang Yuan Pinnacle redan 07.15. Jag blev sjösjuk direkt… Fan. Archie va med idag och blev min dykbuddie. Han fick hjälpa mig med allt eftersom jag var tvungen att kolla mot horisonten för att inte kräkas. Tack ♡ Vår instruktör Nat bad mig hoppa i först av alla så jag skulle slippa den gungiga båten. Jag fixade i ordning allt och var redo att hoppa i när en av de thailändska besättningsmännen sträcker ut en arm och stoppar mig. När han sätter sig på huk och tittar närmare ner i vattnet ser jag det också… Vattnet kryllade av små brännmaneter! Tusentals! Shit. Tänk om jag hunnit hoppa i! Mardröm. Vi kunde inte dyka där och fick åka vidare till Shark Island istället.


Här gjorde vi vårat sista dyk i Open Water Diver-kursen! Wiho. Jag simmade långsamt för att inte spy i masken. Haha.

Vi åt ihop med våra engelska dykkompisar Alex och Danielle på vår stammis-restaurang Marina när vi kom tillbaka. Tacka gudarna för fast mark ♡ Innan lunchen hann vi dock med första dyket i Advanced Adventurer-kursen vid Three Rocks. Vi valde att ta den alla fyra och nu är det första gången jag och Archie är på samma nivå i dykningen :) Jag va fortfarande sjösjuk och kräktes nästan innan, men ville så gärna dyka. Det va bara att andas lugnt och hålla tummarna för att jag inte skulle spy i masken. Trevligt…

En annan svensk som Archie träffade på ett fundive slog sig ner med oss. Han hade precis varit på thaiboxning och yoga och idag beställde han bara in fyra kokosnötter istället för fem. ”Naturens egen sportdryck.” Ok…

Sedan fick vi våra SSI dykkort och tog examen! :) wiho! Om ni ska dyka eller ta dyklicens någonstans i Thailand, gör det hos Scuba Junction här på Koh Tao! Rekommenderas varmt.

Archie hängde med Nathalies hund Harley.

Sedan firade vi med EN kokosnöt på stranden.

Archie läste slutet på Rött Hot av Tom Clancy. Mycket spännande visade det sig.

Sedan gick solen ner och vi åt examensmiddag med dykgänget på Porta Bello.

Sedan bjöd Nat med oss på fest hos sin kompis som tydligen har en trapets i sin trädgård. Helt normalt. Vi körde tävlingar mot två andra diveshops och sedan fick de som ville prova på, svinga sig upp och ner i knävecken högt uppe i luften. Alex va modig och provade medan jag och Archie stannade på marken… Haha. Alla ”gymnaster” hade en trapetsuppvisning där de kastade sig mellan två trapetser och fångade varandra. Helt sjukt duktiga!

Annorlunda men kul kväll! :)

• • • • • •


DAY 15 – Tisdag 19 januari

Idag tog vi lite paus från dykningen.

Vi hyrde moped och körde runt lite på ön. Sedan hamnade vi här, i Shark Bay.


Vi skulle snorkla men det va noll sikt. Jag va glad ändå.

Jag hade även glömt min bok så vi roade oss med luffarschack i sanden. Jag vann.

Hello.

På eftermiddagen åkte vi tillbaka till vår strand och läste.

    

Vi åt billig och god middag på Sou Chili. Sedan gick vi hem och la oss före 22. Standard på denna resan :)

• • • • • •DAY 16 – Onsdag 20 januari

God morgon! Här bor vi i ett rum med bara fläkt.

Jag började dagen med en sjösjuketablett kl 06 och sedan gick vi ner till dykshopen för att fortsätta advanced-kursen.

Dagens första dyk blev mitt ute i havet på Chumphon Pinnacle. Där gjorde vi ett djupdyk. Helt fantastiskt att det finns så mycket fina fiskar! Överallt! Vi såg ett stim med barracudor, massa pink anemonefish och ganska stora groupers. Igår såg de en valhaj precis här men vi hade inte lika tur idag… Trodde förresten det skulle vara läskigare att sitta på knäna på bottnen i 30m djupt hav och göra olika övningar, men det var helt okej. Det var betydligt lugnare under vattnet än på ytan. Där uppe va det typ 2m höga vågor. Blev dock inte lika sjösjuk idag, tack och lov :)


Andra dyket blev ett vrakdyk på HTMS Satakut Wreck. Det är ett amerikanskt gammalt militärfartyg som USA skänkte och sänkte ner här 2011 just i syfte för dykutbildning. Här är Alex och Danni!

Vi tog en gruppbild som Archie verkar ha missat en aning…


  

Hejhej!

Efter lunch sov vi lite och hängde på rummet.

Vid 18 åkte vi ut för dagens tredje dyk. Ett nattdyk på Twin Peaks!

Kaptenen på Manta Ray är världens sötaste gubbe som bara har tre tänder. Han och hans son bor på båten och kör dykare på dagarna.

Taggade för nattdyk!

Vi dök ner precis innan det blev helt mörkt. Det var väldigt häftigt! Det enda ljuset vi hade var från varsin ficklampa, annars var det helt mörkt i vattnet runt oss. Men alla fiskar jagade, vilket va coolt att se! Min ficklampa glappade såklart så ibland blev det helt svart. Det va lite halvsegt när vi körde navigationsövningar haha.

När vi kom upp till ytan igen flöt vi där en stund och tittade upp mot stjärnhimlen. Ganska häftig känsla :)

You Might Also Like

No Comments

Kommentera