Resor

VART ÄR VI PÅ VÄG?

21 januari, 2015

DSC02307

Som jag skrev i förra inlägget så chockade Archie mig med en resa i 25 årspresent. Jag fick inte reda på resmålet direkt, utan han la upp det hela som På Spåret. Jag fick första ledtråden när vi var ute och åt förra fredagen och sedan skulle jag få en ledtråd per dag. Här får ni alla ledtrådarna så ska vi se om ni kan lista ut det!

  • 10p: Vi reser från en dålig vattenände mot kung orms humida tillhåll.
  • 8p: Staplade små vattendrag har nyligen blivit kända här. Här,i världens äldsta demokrati har man en historia av historier. Tre vardagliga aggregationstillstånd är avslöjande.
  • 6p: Historier härifrån präglas av rena kluv och maktbyten. Självständigt 1944. Typ av lövträd härstammar härifrån.
  • 4p: Är i förhållande till sin befolkningsmängd väldigt framstående i sporter som T.ex. handboll och fotboll. Små hästar o rökiga berg finner vi här.
  • 2p: Jöklar, geijsrar, vulkaner. På den hala lilla ö-nationen är detta huvudstaden.

Listat ut det än? Jag hade en aning om var det kunde vara på 8 poäng, men jag vågade inte ”dra i nödbromsen” eftersom jag inte var helt säker. (Hade ju självklart funderat i flera timmar innan jag kom på något i närheten ens.) Istället chansade jag på 6-poängarn och det visade sig vara rätt! Längtar längtar längtar tills i morgon när allt bär av…

You Might Also Like

No Comments

Kommentera