Tankar & Reflektioner

MIN KAMERA: SONY NEX-5T

7 november, 2015

DSC00055

Naturen i Sverige är fantastisk och jag älskar att fota och dokumentera den. Jag använder min kamera i princip varje dag. Jag har den alltid med mig i väskan eftersom bilderna fungerar lite som min digitala dagbok. Speciellt gillar jag att fota när jag är ute i naturen. Förra året köpte jag en ny kamera (hade bara använt min gamla digitalkamera tidigare) eftersom jag kände att jag behövde kunna ta bättre bilder till bloggen. Jag letade efter den perfekta kameran i säkert 6 månader innan jag köpte en. Det finns en hel uppsjö av märken, modeller, användningsområden och prisklasser och det blev helt enkelt för svårt att välja. Jag läste rescensioner, kollade youtubeklipp där de testade olika kameror, var i olika fotobutiker och kollade och testade men det gjorde valet nästan ännu svårare… Till slut staplade jag bara upp mina krav på en lista och började med att sålla bland alla kameror jag fastnat för (fastnade för massa kameror i prisklassen 7.000-14.000kr med… Såklart.) De som inte uppfyllde kraven eller var för dyra ströks från listan och tillsist var det bara två eller tre kvar. I det läget tog jag den som kändes bäst i handen. Det blev en Sony NEX-5T! För er som är sugna på något mindre än en systemkamera så kan en kompakt systemkamera kanske vara något för er med! :)

sarahmacfie_sensommar15

Mina kriterier:
1. Ska ta bra bilder (så klart)
2. Vara liten och smidig att ha med sig i handväskan
3. Ha inbyggt WIFI
4. Ska kunna filma i bra kvalitet
5. Får kosta max 5000kr

Det är alltid svårt att hitta en kamera som har allt man önskar och som samtidigt ligger inom budet. Jag hade gärna köpt en ännu bättre kamera, men med tanke på priset så är jag supernöjd med denna. Jag använder den som sagt varje dag, både till bloggen och privat. Eftersom kameran har ett eget inbyggt WIFI kan man lätt skicka över bilderna till mobilen eller paddan. Man laddar ner appen PlayMemories och ansluter bara telefonen till kamerans WIFI. Sedan laddas valda bilder över till telefonens egen kamerarulle. Plättlätt! Eftersom jag fortfarande har en iPhone4S, som inte tar bra bilder, så tar jag alla bilder till mina Instagramkonton med kameran och skickar över till mobilen.

sarahmacfie_sensommar15

Plus
– Lätt och smidig
– Toppen om man gillar att använda olika autofunktioner
– Skärmen går att vinkla framåt
– Superplus att den har inbyggt WIFI
– Bra kvalitet även på filmer

Minus
– Ganska låst till autofunktionerna
– Blir gryniga foton i dunkelt ljus
– Inte alltid så logiska menyer
– Det går inte skicka filmer över kamerans WIFI

DSC00066

Sammanfattning: Letar du efter en bra, liten vardagskamera som man kan ta med sig överallt så tycker jag SONY NEX-5T är ett jättebra val. Rekommenderas varmt!

 

 

sony-nex-5t

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply HÖSTGARDEROBEN. – Sarah MacFie 11 augusti, 2017 at 21:28

    […] modellen ett tag men inte hittat den ‘perfekta’. Denna har plats för både mobil, min kamera, liten plånbok, bästa läppglanset från Clarins och pågående stickning (av liten tröja då). […]

  • Kommentera