Tankar & Reflektioner

OM ETT LITET LIV.

23 juli, 2017

DSC03447_2

Om 11 veckor blir vi föräldrar! Hur obegripligt är inte det egentligen? Idag går vi nämligen in i v30…

DSC03474_2

Detta är första gången vi skriver ut det offentligt någonstans. Jag har fått många frågor från vänner och bekanta under de senaste 30 veckorna som undrat ”Men när ska du lägga ut på sociala medier att du är gravid?”. Jag har lite tafatt, överrumplad av frågan, svarat att ”Ja, jag vet inte… Jag vet inte ens om jag kommer göra det alls...?” Inte för att jag gjort en ordentlig reflektion och ett aktivt val att inte berätta det offentligt, jag har bara inte känt något behov av att lägga ut det på Instagram, Facebook eller här på bloggen.

DSC03459

Våra familjer och nära vänner fick reda på det ganska tidigt, men sedan har det känts lagom så. För oss var det inte alls en självklar grej att skriva ut det inför alla. Däremot verkar det vara något som folk förväntar sig att man ska göra. Det är snarare så att de undrar varför vi valt att inte göra det. Är det så självklart nu för tiden? Att man blir udda om man väljer att inte publicera allt? Hur gjorde man förr? Satte upp en bild på magen på mataffärens anslagstavla? Va man konstig om man inte gjorde det?

För mig känns graviditeten som något personligt och även om jag trivs i min kropp trots en stor mage och alla förändringar som sker så har jag inget direkt behov av att lägga ut bilder på sociala medier på mig och magen i trosor och bh. Jag har skrivit dagbok hela graviditeten och tagit bilder varje vecka. Dem ska vi spara på en fin plats och det räcker fint för oss.

Jag vill lägga till att jag inte dömer de som väljer att publicera bilder och text offentligt kring sina graviditeter. Jag tror snarare det är jättebra att folk delar med sig av erfarenheter som kan hjälpa andra. Så länge det känns bra kan man lägga ut precis vad man vill.

DSC03441

Nu har det gått 30 veckor och jag känner att det redan blir väldigt offentligt när man tex är på stranden eller går på stan… Det blir väldigt tydligt nu att magen inte BARA är gjord av bullar och kakor… hehe. Så idag väljer vi helt enkelt att berätta för er här! Och det känns tryggt och bra. Om allt går enligt planen så kommer alltså vår lilla guldklimp i början på oktober och vi längtar ihjäl oss!

De här bilderna knäppte Archie av mig och lilla magen efter kvällsbad förra veckan <3 Vi är så himla spända på att få träffa den lilla krabaten där inne i magen. Nu är det bara 76 dagar kvar…

You Might Also Like

No Comments

Kommentera